Woonbeurs Amsterdam 2009

Woonbeurs Amsterdam 2009

In september gaat het nieuwe woonseizoen van start met de zeventiende editie van de Woonbeurs Amsterdam.

Van zaterdag 26 september tot en met zondag 4 oktober staat de Amsterdam RAI in het teken van binnen- en buitenwonen in alle stijlen.

De bezoeker wordt dit jaar in de watten gelegd met veel persoonlijke aandacht en advies. Ruim driehonderd vooraanstaande woonmerken delen hun expertise met woonliefhebbers.

Na zestien goed bezochte beurzen verwacht de Woonbeurs Amsterdam dit jaar de 1,5 miljoenste bezoeker te verwelkomen. Dit belooft een feestelijk moment te worden die de ‘gelukkige’ bezoeker niet snel zal vergeten.

De woonbladen
De Woonbeurs Amsterdam is een evenement van de woon- en buitenbladen van Sanoma Uitgevers. De woonbladen vtwonen, 101 Woonideeën, Eigen Huis & Tuin, ariadne at Home en More Than Classic presenteren op de beurs levensechte woonhuizen.

De buitenbladen Home and Garden, Tuin&Co en Seasons slaan de handen ineen in de nieuwe Outside hal waar zij buitenwonen tot een ware beleving maken. Maar er is meer: primeurs, exposities, workshops, demonstraties en nieuw dit jaar: een Woontheater.

Via Milano
Jonge Nederlandse designontwerpers, die in het voorjaar in Milaan hebben gestaan, verzamelen zich op het platform ‘Via Milano’. Ander creatief designtalent van eigen bodem is te zien bij ‘NL Design’, met onder meer Tafel-design, Kidsonroof en Smool Designstudio.

De Inspiration Zone is de plek op de beurs waar bezoekers met de plattegrond van hun (nieuwe) huis en foto’s van hun inrichting voor deskundig en persoonlijk stijladvies terecht kunnen.

Woonbeurs Pin 2009 en nieuwe expositie Lane of Fame
Tijdens de VIP Night wordt de Woonbeurs Pin uitgereikt, inmiddels uitgegroeid tot een gewaardeerde vakprijs. De Woonbeurs Pin is een Nederlandse onderscheiding voor een persoon of organisatie die belangrijk is voor het Nederlandse interieur.

Een deskundige vakjury buigt zich over de vraag wie de prijs dit jaar krijgt opgespeld. De Woonbeurs Pin wordt ontworpen door de winnaar van het voorgaande jaar, Jurgen Beij.

Lane of Fame
In de Lane of Fame, een expositie met alle zeventien Woonbeurs Pin winnaars, worden werken, ideeën, schetsen van de verschillende winnaars tentoongesteld.
Een prachtig overzicht van de ontwikkeling van wonen in de afgelopen 16 jaar.

Bron: Woonbeurs Amsterdam 2009


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags