Viezigheid, veiligheid en inkijk grootste badkamerfrustraties

Viezigheid, veiligheid en inkijk grootste badkamerfrustraties

Ruim zes op de tien Nederlanders maken zich zorgen over de veiligheid in hun badkamer, zo blijkt uit recent onderzoek* uitgevoerd door sanitairfabrikant Grohe.

Met name gladheid wordt gezien als een gevaar in de badkamer; een glibberpartij kan nare gevolgen hebben. Maar rondslingerende scherpe voorwerpen en kans op verbranding verontrusten ons ook.

Naast deze gevaren irriteren we ons vooral aan viezigheid en zijn we bang voor inkijk in de badkamer. In bad pakken we onze rust, het liefst alleen. Behalve mannen, die houden namelijk ook wel van een vrijpartijtje met hun partner in de badkamer.

Onze grootste badkamerzorgen:
• Gladheid
• Onvoldoende ventilatie
• Scherpe voorwerpen, zoals scheermesjes en schaartjes
• Verbranding door te heet water of te warme buitenkant van de kraan
• Onveilige elektra
• Rondslingerende medicijnen en cosmetica
• Inkijk in de badkamer

In bad ontspannen met Doutzen en Jan Kooijman
Eenmaal in bad hebben we vooral behoefte aan rust: lezen (34%), even helemaal niets doen (32%) of een muziekje luisteren (30%). Met name vrouwen besteden in bad ook aandacht aan hun uiterlijke verzorging, zoals benen scheren of een maskertje nemen.

Opvallend resultaat uit het onderzoek is dat een kwart van de mannen openstaat staat voor seks in bad, maar dat 95 procent van de vrouwen daar niets van moet weten. Zij fantaseren liever over Jan Kooijman in hun badkuip.

Uit eerder onderzoek bleek dat mannen Yolanthe Sneijder-Cabau als welkome gast in de badkamer zagen, maar tegenwoordig geven zij de voorkeur aan een gezellige baddersessie met Doutzen Kroes.

Onbezorgd genieten met Grohe
Grohe is toonaangevend in innovatieve technologie die garant staat voor veiligheid, gemak en waterbesparing. De sanitairfabrikant adviseert gebruikers al jaren omtrent veiligheid in de badkamer.

Marlies Osinga licht toe: “Veiligheidsissues in de badkamer zijn vaak makkelijk te voorkomen. Bijvoorbeeld door het aanschaffen van een antislipmat en een goed ventilatiesysteem, het beveiligen van laden en kastjes en het bevestigen van wandgrepen. Met een nieuwe generatie thermostaatkranen, genaamd ‘Grohtherm 2000 New’, ontzorgt Grohe de gebruikers op het gebied van warmte en verbranding. Veiligheid staat voorop: de kranen zijn voorzien van ergonomische grepen, kunnen niet zomaar voorbij de 38 gedraaid worden en hebben een 100% CoolTouch systeem, waardoor de buitenkant nooit te heet wordt en men zich niet kan verbranden.”

* Onderzoek uitgevoerd door Grohe in april 2013, onder ruim 1000 respondenten.

Bron: Grohe


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags