Viega Fonterra Reno XL: Vloerverwarming snel gelegd

Snel te installeren vloerverwarmings-elementen voor grote ruimten.

Viega Nederland heeft het Fonterra Reno-programma voor vloerverwarming en -koeling uitgebreid met de Fonterra Reno XL.

Deze vloerplaten met een afmeting van 1130 x 565 mm zijn voorzien van voorgefreesde groeven waarin flexibele polybuteenbuizen worden gelegd.

Opvallend is de snelle verwerkbaarheid van Fonterra Reno XL. De platen worden niet vastgeschroefd, maar door kliktechniek verbonden.

Speciale kliktechniek
Fonterra Reno XL is met name bedoeld voor grote oppervlakken, bijvoorbeeld bij de modernisering van de warmteverdeling in de utiliteitsbouw.

Door de speciale kliktechniek, onder meer bekend van parket of laminaat, kunnen de platen snel worden gemonteerd.

Zonder schroeven vormen ze een stabiele, 30 mm hoge steunlaag waarin leidingen kunnen worden opgenomen.

Overzichtelijke aansluiting
Het Fonterra Reno XL programma omvat verschillende plaatuitvoeringen met voorgefreesde groeven waarin flexibele polybuteenbuizen 12 x 1,3 mm worden gelegd.

Tot het leveringsprogramma behoren ook kopplaten voor een paszuivere muuraansluiting en een nieuwe verdelerplaat voor een schone en overzichtelijke aansluiting op de verdeler.

Tijd besparend
Na plaatsing van de Fonterra Reno XL platen en installatie van het verwarmingcircuit, kan de vloer worden afgewerkt met een gietmassa. De 3 tot 4 mm dikke gietmassa is al na twee tot vier uur beloopbaar.

Na 24 uur is de ondergrond geschikt voor het leggen van bijvoorbeeld tegels of tapijt. Na drie dagen kunnen zelfs parket, laminaat of pvc worden gelegd.

De combinatie van gietmassa en droge afwerkvloer ontziet de bouwsubstantie, aangezien er nauwelijks vocht in het gebouw terechtkomt. Bovendien zijn de werkzaamheden nauwkeuriger te plannen en kunnen overeengekomen opleverdata beter worden aangehouden.

Ontwerp met Viptool
Net als bij alle Fonterra systemen wordt de gebruiker bij de planning en het ontwerp van het Fonterra Reno XL-verwarmingsysteem ondersteund met de Viptool Building-module van Viega´s Viptool software.

Aangezien in het bijzonder bij de modernisering van grote objecten vaak specifieke ondersteuning nodig is, staan daarnaast in heel Nederland Viega-adviseurs bij het ontwerp ter beschikking.

Bron: Viega


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags