Viega Advantix Top: Toptalent in afvoertechniek

Douchen wordt voor veel consumenten steeds meer een beleving. Massage- en regendouches zijn inmiddels niet meer uit het badkamerassortiment weg te denken.

Die ontwikkeling stelt de installateur echter wel voor de uitdaging een afvoersysteem te kiezen dat veel water kan afvoeren, een vlakke inbouw kent, eenvoudig te reinigen én terugstroomveilig is. Met Advantix Top levert Viega Nederland sinds kort zo´n systeem.

Met Advantix Top biedt Viega nu een eenvoudig te reinigen afvoer voor doucheafvoergoten en hoekafvoeren waarmee maar liefst tot 1,2 liter per seconde kan worden afgevoerd.

De behuizing van de afvoer is bovendien de eerste die 100% waterdicht tot 20 mm flexibel in hoogte kan worden aangepast. Het bodemdeel kan hiertoe in drie hoogten worden versteld en vervolgens met een spanring afgedicht.

Afvoercapaciteit en stankafsluiting
Bij vloerafvoeren is niet alleen de afvoercapaciteit van belang maar ook de hoeveelheid water die in de afvoerleiding achterblijft als beveiliging tegen ongewenste rioolluchten.

De constructie van de Advantix Top voorziet daarom in waterbuffers en schotwanden die ervoor zorgen dat bij een plotselinge onderdruk zoveel mogelijk restwater in de afvoer blijft.

Standaard heeft de Advantix Top afvoer een waterslot van 50 mm , maar zelfs bij een waterslot van 30 mm blijven bad- en woonruimten dankzij de speciale constructie effectief beschermd tegen vervelende luchtjes of stankoverlast.

Afwerking
Voor de afwerking van de Advantix Top biedt Viega een breed programma Visign doucheafvoergoten en glasroosters alsmede Visign hoekafvoeren.

Bron: Viega


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags