Vasco Canyon: design, technologie en ecologie in één.

Vasco, de specialist in designradiatoren en vloerverwarming die deel uitmaakt van The Heating Company, breidt vanaf 2011 haar gamma aluminium radiatoren uit met de Canyon.

Aandachtige lezers kennen die naam ongetwijfeld al van bij Thermic, zusteronderneming van Vasco.

Vanaf 2011 verrijkt Canyon, een verticale designradiator in aluminium, ook het assortiment van Vasco. Dankzij de onzichtbare koppeling van de verschillende aluminium profielen creëert de Canyon een monolithisch beeld.

Toch geeft deze radiator geenszins een ‘zware’ indruk. Integendeel, de ribben aan de voorzijde zorgen voor een ritmische look mét een functionele toets, namelijk een garantie op optimale stralingswarmte.

De convectielamellen aan de achterzijde van de radiator zijn onzichtbaar en zorgen voor een optimale warmteafgifte. Resultaat? Een aangenaam, comfortabel gevoel.

Achteraan de Canyon is een speciale groef voorzien zodat de gebruiksvriendelijke handdoekbeugels in geanodiseerd aluminium blind gemonteerd kunnen worden. Visueel lijkt het alsof ze volledig rondom de radiator zweven.

Ook wandbevestigingen en aansluitingen zijn volledig onzichtbaar geïntegreerd.

Toptechnologie
De Canyon is een model van toptechnologie. De geëxtrudeerde aluminium profielen werden boven en onder op een collector bevestigd. Dit gebeurt door een speciaal, gepatenteerd droog perssysteem dat garant staat voor een lekvrije radiator.

De unieke profielen aan de achterzijde werden ontwikkeld in samenwerking met de universiteit van Stuttgart. Een automatische ontluchter verwijdert gassen en zuurstof uit het water, waardoor storend geruis wordt voorkomen.

Lager energie verbruik
Het goed geleidende aluminium van de Canyon bevordert niet alleen de warmteafgifte, maar maakt van de radiatoren ook lichtgewichten. Naar transport en plaatsing toe is zo’n eigenschap uiteraard een onmiskenbare troef!

En wat te denken van de ecologische pluspunten? Ten eerste is aluminium een volledig recycleerbaar metaal. Ten tweede bevatten radiatoren in aluminium maar liefst vijf keer minder water dan klassieke radiatoren, met een snellere reactie op temperatuurswijzigingen tot gevolg.

Ten derde: de Canyon is geschikt voor lage temperatuur en verbruikt dan ook minder energie.

Ontwerper
De Canyon is een ontwerp van Wim Segers. Als productdesigner maakt hij deel uit van ontwerpbureau Studio Segers. Zijn ontwerpen onderscheiden zich door hun uitgepuurde vormgeving, hun functionele aanpak en tijdloze karakter.

Bron: Vasco


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags