Uitbreiding van Kohler’s serie Nature’s Chemistry

De geschiedenis leert ons dat de verwerking en de vormgeving van vloeibaar glas eeuwenlang als hoogwaardig kunst werd beschouwd en overgeleverd.

Als één van de wereldwijd toonaangevende merken in design en technologie voor keukens en badkamers schrijft Kohler nu een nieuw hoofdstuk in deze geschiedenis.

Op de ISH in Frankfurt bewees Kohler dit met de introductie van drie nieuwe waskommen die de oorspronkelijke en natuurlijke eigenschappen van glas treffend uitbeelden.

Mary Reid
“De nieuwe glazen waskommen beschikken over vormen die op ongelooflijke wijze het licht vangen en daarin veel weg hebben van water in zijn verschillende verschijningsvormen “, aldus Mary Reid, onderdirecteur van Industrial Design bij Kohler.

“De Antilia Wading Pool waskom herinnert aan een diep, rustig meer van glas en de flonkerende reflexen van Facet Vessels doen denken aan het dansende zonlicht, zoals het door een smeltende ijssculptuur schijnt, en de Lavinia Vessels is een uitnodigende trechter van glas die doet denken aan het beeld van concentrisch kolkend water, voordat het in de draaikolk verdwijnt”.

Drie nieuwe modellen
De drie nieuwe glazen waskommen maken deel uit van de Kohler collectie Nature’s – een natuurlijke serie die aardgebonden materialen als metaal, glas, klei en steen omzet in expressieve interieurvoorwerpen.

Samen met de nieuwe glazen waskommen introduceert Kohler twee nieuwe kleuren die exclusief voor de nieuwe serie zijn ontwikkeld: Ice – een nagenoeg helder, transparant lichtblauw en Storm – een donker grijsblauw.

Antilia Wading Pool
De waskom Antilia Wading Pool vormt met symmetrie en heldere lijnen een elementair middelpunt.

In navolging van de vorm van geperst gletsjerijs toont de binnenzijde van de waskom zacht gewelfde sneden, terwijl de fijne oppervlaktestructuur de natuurlijke uitstraling bijzonder authentiek maakt.

De plaatvormige waskom heeft een royale afmeting van 71 bij 43 cm en is ruim 6 cm hoog. Antilia is verkrijgbaar in beide nieuwe kleuren, Ice en Storm.

Facet Vessels waskom
Als verrassing beschikt Facet Vessels over een driehoekige voet, die een interessante tegenpool vormt met de traditionele trechtervorm van de afvoer.

Zoals de naam reeds aangeeft, imponeert de Facet Vessels met markante, geometrische lijnen aan de binnenzijde van de trechter en voet die doen denken aan facetgeslepen edelstenen.

Het vervaardigingsproces geeft de waskom bovendien een vleiend oppervlak van kleine golven. Bij belichting van bovenaf ontstaat zo een betoverend patroon. De waskom heeft een doorsnede van ca.48 cm en is 12 cm hoog.

Facet Vessels is uitsluitend verkrijgbaar in de nieuwe kleur Ice.

Lavinia Vessels waskom
De nieuwe waskom Lavinia Vessels omschrijft in klassieke stijl het stromen en de schoonheid van gesmolten glas. De fijn omrande, symmetrisch uitgebalanceerde trechter vormt een mooi oppervlak voor een levendig waterspel.

Lavinia Vessels heeft een doorsnede van 50 cm en meet vanaf de basis ca. 20 cm. De waskom is uitsluitend verkrijgbaar in de nieuwe kleur Ice.

Als harmonische aanvulling biedt Kohler een omvangrijke keuze aan kranen.

Met name de hogere drie- en ééngatskranen alsmede talrijke wandkranen (bijv. kranenserie Puristic) passen perfect bij de grotere hoogte en de fascinerende vormen van de nieuwe glazen waskommen.

Bron: Kohler


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags