Symetrics van Dornbracht krijgt Designprijs

Dornbracht Symetrics

Het modulesysteem Symetrics van Dornbracht krijgt de Designprijs van de Bondsrepubliek Duitsland 2010 in de categorie productdesign.

Uit meer dan 1.200 genomineerde inzendingen koos de prominente jury vijf Goud- en 18 Zilver-winnaars – één daarvan was Symetrics.

De prijsuitreiking vindt op 12 februari 2010 plaats tijdens een feestelijk evenement ter gelegenheid van de beurs ‘Ambiente’ in Frankfurt met meer dan 1.000 deelnemers uit politiek, economie en pers.

Dornbracht & Sieger Design
„We zijn erg blij dat Symetrics door de jury werd gekozen“, aldus directeur Andreas Dornbracht. „Ik zie de designprijs niet alleen als een onderscheiding voor Symetrics, maar ook als bevestiging voor de jarenlange samenwerking met Sieger Design, die verantwoordelijk is voor het productdesign van het modulesysteem.“

Dornbracht Symetrics

Diverse awards
Het modulesysteem Symetrics is een architectonisch totaalconcept voor de badkamer. Symetrics maakt door zijn zeer precieze structuren een vormgeving mogelijk die de ruimte zelf meer ruimte geeft.

Het basisidee: een raster. Op dit raster (basisafmetingen 60x60mm) worden alle Symetrics-modules afgestemd zodat deze volledig vrij onderling gecombineerd kunnen worden.

Alles past bij elkaar – zowel wastafel, ligbad, douche als wc. Daardoor staan niet de afzonderlijke armaturen centraal, maar de ruimte als geheel. Door de reductie op de basisafmetingen blijft de badkamer altijd opgeruimd, gericht op het visueel rustgevende ritme van het raster.

Dornbracht Symetrics

Symetrics kan vanwege het terughoudende design met allerlei Dornbracht-series in de badkamer gecombineerd worden en aangevuld worden met passende accessoires voor elk bereik. Symetrics werd al onderscheiden met de Good Design Award 2008 van ‘The Chicago Athenaeum’ en met de IF Product Design Award 2009.

Designprijs het hoge eisen
De Designprijs van de Bondsrepubliek Duitsland is de hoogste officiële Duitse onderscheiding op designgebied. Geen andere designprijs stelt zulke hoge eisen aan zijn deelnemers.

Zo kan een onderneming pas deelnemen aan de strijd om de Designprijs wanneer haar product al werd onderscheiden met een nationale of internationale prijs.

Een andere voorwaarde voor deelname is de nominatie door de economische departementen en senatoren van de deelstaten of door het Duitse Ministerie voor Economische Zaken en Technologie.

Bron: Dornbracht


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags