Sphinx Rimfree winnaar Design Award

Sphinx Rimfree winnaar Design Award

De Sphinx Rimfree wandclosets zonder spoelrand bewijzen hun meerwaarde in de praktijk. De bijzondere vormgeving en spoeltechniek van deze closets dragen bij aan optimale hygiëne en bieden door het ontbreken van verstopplekken extra voordeel in ruimten met verhoogde veiligheidseisen.

Sphinx Rimfree is tijdens Batibouw beloond met de Belgian Building Design Award.

Award voor design
Op 27 februari zijn tijdens Batibouw de Belgian Building Awards uitgereikt, waaronder de Design Award voor het meest vooruitstrevende design in de afgelopen 12 maanden. De beoordeling werd gedaan door vertegenwoordigers van de Belgische Orde van Architecten en de AiNB (Associatie van Interieurarchitecten).

Deze bekroonden het Sphinx Rimfree wandcloset met de Design Award, vanwege het vernieuwende ontwerp. De jury prees de perfecte mix van functionaliteit en design. “Sphinx was niet op zoek naar enkel ‘design om het design’, maar vertrok vanuit de techniek, om zo tot een bijzonder resultaat te komen.

Sphinx Rimfree winnaar Design Award

De vormgeving is zeer aantrekkelijk, ook aan de binnenzijde. Omdat het toilet geen spoelrand meer heeft, zijn er bovendien geen verborgen plekken waar zich vuil kan afzetten en waar bacteriën zich kunnen nestelen”, aldus het juryrapport.

Optimale hygiëne
De Sphinx Rimfree wandclosets worden – gezien de optimale hygiëne – veelvuldig toegepast in ziekenhuizen, revalidatiecentra en verzorgingshuizen. De vormgeving van het closet, zonder spoelrand of andere verborgen holten, draagt belangrijk bij aan reinigingsgemak.

Zonder spoelrand zijn er geen verborgen plekken waar zich vuil kan afzetten en ophopen. Tegelijkertijd zorgt de nieuwe waterverdeler voor een hygiënisch, optimaal spoelgedrag. De gehele binnenzijde van het closet is zeer eenvoudig stralend schoon te houden.

Uitgekiende watergeleiding
De waterverdeler, met innovatieve spoeltechniek, leidt het spoelwater in het closet gelijkmatig naar rechts, naar links en direct in de sifon. De geïntegreerde geleiding van de spoelstroom in de waterverdeler zorgt voor een adequate spoeling, ook bij kleine hoeveelheden spoelwater.

Sphinx Rimfree winnaar Design Award

Geen verstopplekken
Het ontbreken van randen biedt bijzonder voordeel in sanitaire ruimten in justitionele omgevingen, doorgangsruimten (vliegvelden, treinstations) en psychiatrische instellingen. Door het ontbreken van randen biedt het closet geen mogelijkheden om drugs onzichtbaar te verstoppen.

Daarmee biedt het closet meerwaarde in omgevingen met verhoogde veiligheidseisen.

De Sphinx Rimfree closets zijn beschikbaar in de series Sphinx 300 en Sphinx 345. De closets spoelen met 6 liter, het Sphinx 300 wandcloset kan ook met waterbesparende 4,5 liter spoeling worden gebruikt.

Voor uitgebreide informatie over dit product ontwikkelde Sphinx de miniwebsite www.rimfree.nl.

Bron: Sphinx


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags