Silestone, officiële leverancier voor de Winterspelen in Vancouver

Silestone, wereldwijd leider in kwartsoppervlakken voor zowel decoratieve als constructietoepassingen, werd geselecteerd als exclusief leverancier van de werkbladen voor het Olympische dorp van de Winterspelen, die van 12 tot 28 februari plaatsvinden in Vancouver, Canada.

Het Olympische dorp, gekend als Millennium Water, werd gebouwd volgens strenge milieunormen. Nadat het onderdak heeft geboden aan de meer dan 5.500 atleten die zullen deelnemen aan de Winterspelen, zal het worden omgevormd tot een nieuw stadsdeel in Vancouver.

LEED-certificering
Het zal ook de eerste woonzone in een Canadese stad zijn met een LEED-certificering. Deze certificering staat garant voor aanzienlijke besparingen op het vlak van energie, water en afval en verhoogt de levenskwaliteit van de bewoners.

Het Olympische dorp beslaat ongeveer 56.000 m², met meer dan 600 gebouwen waar de atleten, trainers, leden van de organisatie en vertegenwoordigers van het Olympisch Comité de komende dagen zullen samenleven.

Het dorp is gelegen in de zuidoostelijke buurt False Creek, op een oud industriegebied dat vroeger werd gebruikt als parkeerruimte en voor logistieke activiteiten.

6.500 m² werkbladen
De bouw van dit residentiële complex was het belangrijkste commerciële project op het vlak van kwartsmaterialen in Noord-Amerika in 2009.

Het omvatte de productie en plaatsing van meer dan 6.500 m² Silestone-werkbladen in 859 keukens en badkamers in de kleuren Blanco Capri, Blanco Maple White en Ivory Coast in de appartementen in het dorp.

Cosentino blijft zich toespitsen op wereldwijde sportevenementen. Zo zal Silestone tijdens de Winterspelen ook een pan-Europese campagne voeren die wordt uitgezonden op de sportzender Eurosport.

Santiago Alfonso, Director of Marketing voor Cosentino Group: “We zijn zeer tevreden dat we opnieuw aan een dergelijk internationaal evenement en de waarden van de Olympische Spelen gekoppeld worden.

Met ons merk Silestone waren we al aanwezig in de Formule 1, motorkampioenschappen en de Amerikaanse Super Bowl.

Nu zetten we weer een nieuwe stap met de Olympische Winterspelen en het project in het Olympisch dorp, dat symbool staat voor duurzaamheid en inzet voor het milieu en de toekomst.”

Bron: Consentino


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags