Sensory Sky: een gevoel als onder de blote hemel

Sensory Sky: een gevoel als onder de blote hemel

Dornbracht maakt met Sensory Sky van douchen een unieke ervaring, die alle zintuigen prikkelt. Verschillende regensoorten, nevel, licht en geuren vullen elkaar aan tot complexe choreografieën die geïnspireerd zijn door weerfenomenen en stemmingen in de natuur.

Bij de productontwikkeling stond voorop dat de technologie op de achtergrond zou blijven. Sensory Sky verbindt technologische complexiteit met een minimalistisch design.

Het royale en platte regenpaneel beschikt over aparte douchevelden voor hoofddouche, lichaamsdouche en regengordijn, een koudwater-nevelsproeier en een licht- en geurfunctie.

Sensory Sky: een gevoel als onder de blote hemel

De bediening gaat eenvoudig en comfortabel via de nieuwe, digitale Smart Tools, die Dornbracht op basis van de Smart Water technologie heeft ontwikkeld.

Smart Water staat voor het idee om de talrijke mogelijkheden en kansen van digitalisering in badkamer (en keuken) te benutten en toepassingen individueel en aangenaam te maken. Licht drukken en het gewenste scenario begint:

READJUST is een choreografie die sensibiliseert en de zintuigen scherp maakt.

Nevel en milde regen (28°C) reduceren de dagelijkse overdaad aan prikkels tot een weldadig minimum – voordat de ochtendschemering inzet, de hemel beetje bij beetje opklaart en de waarneming weer bewuster, intensiever wordt.

De compositie van frisse, houtachtige veldkruiden en een zoete, sappige bessennoten herinnert aan de aangenaam zachte geur van droge bosgrond en versterkt het levendige gevoel na het douchen.

Sensory Sky: een gevoel als onder de blote hemel

RELEASEis afgeleid van het natuurfenomeen van een intensieve zomerregen, dat tegelijkertijd reinigend en bevrijdend werkt. Opgekropte energieën ontladen zich in een expressieve choreografie van verschillende soorten regen, vitaliserende temperatuur- en lichtschakeringen.

Dit gaat vergezeld van een verfrissende, tropisch aandoende geur van citrusvruchten met een aardeachtige basis. De wisseling van koud (18°C) en warm (35°C) water in het regengordijn en het fascinerende samenspel van zomerbui en bliksem bevordert een gevoel van bevrijding – een nieuw begin voor lichaam, geest en ziel.

Sensory Sky: een gevoel als onder de blote hemel

REJOICEbeschermt, omhult en stabiliseert. Het buitenste, warme regengordijn (35-38°C) groeit uit tot projectievlak voor het licht, waterdruppels schitteren in de kleuren van de regenboog.

Daarbij komt een poëtische geurcompositie, die frisse, heldere noten combineert met een zoete, kruidige en houtachtige ‘afdronk’. Een diep en harmonisch spel met kleuren, geuren en verschillende soorten water, dat op gegeven moment overslaat op het hele lichaam en alle zintuigen in samenklank brengt.

Sensory Sky: een gevoel als onder de blote hemel

Afgestemde geuren
Een bijzonderheid van Sensory Sky zijn de op de choreografieën afgestemde geuren, die geïnspireerd zijn door de verschillende weerfenomenen en stemmingen in de natuur. Ze worden gemaakt van hoogwaardige, natuurlijke, etherische oliën, aroma’s en balsems, in samenwerking met Kemitron, een specialist voor spa- en wellnessgeuren.

Bovendien zijn alle geuren gecontroleerd door de International Fragrance Association IFRA, die daarmee de hoge kwaliteit en het veilig genieten van de geuren waarborgt. Naast de drie scenario’s kunnen douches, sproeiers, licht en geuren voor een individuele douchebelevenis ook apart en los van elkaar worden bediend.

Geprogrammeerde of persoonlijke choreografie – Sensory Sky creëert een uniek sensueel douchegevoel als onder de blote hemel. Sensory Sky werd gepresenteerd tijdens de ISH 2013 en is vanaf herfst 2013 verkrijgbaar in twee verschillende oppervlakken: geborsteld RVS (in combinatie met platina mat) en RVS hoogglans gepolijst (in combinatie met chroom).

Bron: Dornbracht


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags