Roca W+W

Roca W+W

Tijdens de ISH 2009 heeft Roca de Design Plus award ontvangen. Deze prijs wordt toegekend aan het meest innovatieve ontwerp dat daarnaast ook nog eens bijzonder milieuvriendelijk is.

Twee in een
Het prijs winnende product van Roca is de W+W, een verrassend object gecreëerd door het Roca Innovation Lab en ontworpen door Gabriele en Oscar Buratti.

De W+W is niet alleen design en vernieuwing, het is ook een manier om water te besparen en te helpen bij het beschermen van het milieu.

Het project richt zich op twee fundamentele elementen van een badkamer: het closet en de wastafel. Gecombineerd in één enkel product, het W+W concept bespaart ruimte in de kleinste badkamers zonder verlies op design.

Roca W+W

Besparing
W+W is ook een manier om water te besparen en bij te dragen aan de bescherming van het milieu. Door het combineren van het closet en de wastafel in één enkel product kan de nieuwe Roca ” Reusing Water”- technologie worden toegepast.

Dankzij dit systeem kan het waterverbruik met 25% worden verminderd. Deze nieuwe technologie, geïntroduceerd door Roca, hergebruikt water door met het gebruikte water in de wastafel vervolgens het reservoir van het closet te vullen.

Een automatisch reinigingssysteem voorkomt bacteriën in het water en bovendien voorkomt het nare geuren.

Dankzij de nadruk die Roca legt op onderzoek, ontwerp, innovatie en duurzaamheid, heeft het bedrijf een uniek product gecreëerd dat functionaliteit combineert met de voordelen van waterbesparing, en die het wereldwijde merk in badkamer oplossingen verstekt. Het resultaat is W+W.

Bron: Roca


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags