Reorganisatie Duscholux: Nederlandse organisatie afgeslankt door centralisatie

Als gevolg van een sterk veranderende sanitairmarkt en toename van o.a. rechtstreekse leveranciers heeft Duscholux – zowel internationaal als in Nederland – een doortastende reorganisatie doorgevoerd.

Internationaal is de productie gecentraliseerd; het aantal fabrieken is terug gebracht naar vier locaties, binnen en buiten Europa. In Luxemburg is een distributiecentrum geopend, waar ook een belangrijk deel van het assortiment voor de Nederlandse markt op voorraad gehouden wordt.

Om de efficiency van de bedrijfsvoering verder te stroomlijnen zijn ook activiteiten als marketing, administratie en expeditie gecentraliseerd.

Vianen
Voor Duscholux Nederland betekent de reorganisatie dat de organisatie flink afgeslankt kon worden. Temeer omdat de verkoopbinnendienst voor de Beneluxmarkt is samengebracht in het Belgische verkoopkantoor te Zaventem.

Duscholux Nederland blijft gevestigd in Vianen en bedient de Nederlandse markt met een eigen verkoop buitendienst en een eigen technische dienst.

Met deze reorganisatie realiseert Duscholux een aanzienlijke efficiencyverbetering en kosten-besparing, om de uitdagingen van de toekomst het hoofd te kunnen bieden.

Zonder concessies
Duscholux Nederland heeft vertrouwen in de vernieuwde organisatie.

“Met deze maatregelen zijn we uitstekend toegerust om hoogwaardige en concurrerende producten en oplossingen te blijven bieden voor de Nederlandse sanitairmarkt zonder daarbij concessies te doen aan kwaliteit en montage-gemak”, aldus Erik Melief, directeur van Duscholux Nederland.

Bron: Duscholux


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags