Radson Vloerverwarming

Radson vloerverwarming

Vloerverwarming is de laatste jaren aan een echte opmars bezig. Reeds 50% van de nieuwe verwarmingsoppervlakken in eengezinswoningen wordt van vloerverwarming voorzien.

Radson biedt voor elke toepassing de geschikte, individueel afgestemde oplossing. Van de isolatie en de verwarmingsbuizen, over de verdeling en regeling tot speciale systemen zoals industrieverwarming en de verwarming van open terreinen. Door de lage watertemperaturen is vloerverwarming een zeer milieuvriendelijke verwarmingsbron.

Als expert op het gebied van vloerverwarming biedt Radson voortaan nieuwe actieve en dynamische vloerverwarmingsystemen die nog efficiënter omgaan met energie.

Radson Vloerverwarming

Radson als specialist in radiatoren en vloerverwarming, een combinatie zelden gezien.
Vloerverwarming biedt een aantal voordelen : comfort, energievriendelijk, plaatsbesparend,… Daarnaast hebben radiatoren het voordeel dat ze snel opwarmen. Een combinatie van beide verwarmingsoplossingen biedt een optimaal verwarmingscomfort.

Verwarmingscomfort
In tegenstelling tot andere verwarmingssystemen wordt bij vloerverwarming de oppervlaktetemperatuur van de vloer verhoogd. Hierdoor ontstaat een comfortverhogende, behaaglijke stralingswarmte.

Hierdoor kan de omgevingstemperatuur gemiddeld tot 2°C verminderd worden. De vraag naar meer comfort zal ook in de toekomst een nog belangrijke rol blijven spelen in de ontwikkeling van vloerverwarmingsystemen.

Radson Vloerverwarming

Energiebesparing
Vloerverwarming werkt met duidelijk lagere temperaturen dan andere verwarmingssystemen. De watertemperaturen schommelen tussen 30 en 50 °C. Dat resulteert in een uitzonderlijk zuinige werking, zeker in combinatie met condensatieketels.

10 % besparing op de verwarmingskosten is met vloerverwarming geen uitzondering. Regeltechnisch noemen we vloerverwarming zelfregulerend, vloerverwarming compenseert automatisch de toevoer van extra warmte.

Vaak staan naast gas en olie ook andere energiebronnen zoals restwarmte, warmtepompen en zonne-energie ter beschikking, die niet meer kunnen worden gebruikt in traditionele verwarmingssystemen omdat hun temperatuur te laag ligt waarbij vloerverwarming de perfecte oplossing biedt.

Flexibiliteit
Aangezien het vloerverwarmingssysteem onzichtbaar is, dient men bij de indeling geen rekening te houden met zichtbare leidingen. Vloerverwarming kan bovendien perfect gecombineerd worden met radiatoren. In de particuliere woningbouw worden deze voordelen zeer geapprecieerd.

Ook projectmatig (bedrijven, sporthallen,…) heeft vloerverwarming haar intrede gedaan. In gebouwen met hoge ruimtes stijgt de verwarmde lucht bij traditionele systemen naar boven en zorgt daar voor onnodige warmteverliezen.

Met vloerverwarming daarentegen krijgt de klant de warmte precies daar waar ze nodig is. Zelfs andere toepassingen, zoals erven, hellingen, opritten en sportvelden worden in de winter met vloerverwarming sneeuw- en ijsvrij gehouden.

Bron: Radson


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags