Philippe Starck ontwerpt voor Duravit ‘St.Trop’

“Als je het geluk hebt, een goed idee te hebben, dan ben je ook verplicht dit idee te delen”, zegt designer Philippe Starck. Hiermee deelt de ontwerper een bijzonder designidee: hij ontwierp voor badkamerfabrikant Duravit een nieuwe stoomdouche.

Artistiek motief als designidee
De body van de stoomdouche ‘St.Trop’ is eenvoudig, vierkant en vraagt niet meer dan één vierkante meter vloeroppervlak. Dit was genoeg voor Starck als basis voor een bijzondere inspiratie: de deur presenteert zich als een lijst van een groot schilderij. De achtergrond is wit en toont het canvas.

De persoon in de douche wordt het motief en rondt het plaatje af in zijn natuurlijke schoonheid. Ook het krukje dat is gemaakt uit hittebestendig materiaal, past in dit artistieke motief en vormt een op zichzelf staande sculptuur.

Volwaardige douche en krachtige stoomdouche
Het eenvoudige, maar effectieve karakter van het designidee weerspiegelt zich ook in de functionaliteit van het douche-interieur: Starck-armaturen inclusief een luxueuze hoofddouche zorgen voor een volwaardige douche voor dagelijks gebruik.

Een bedieningspaneel activeert de krachtige stoomdouche voor een bijzondere ontspanning. Eenmaal drukken en het klimaat stijgt al krachtig van 42 tot 50 graden bij 100% luchtvochtigheid. Het stoomgenot kan beginnen en duurt – vooraf ingesteld – 20 minuten.

Ook heeft Starck gedacht aan een bijpassende verlichting: in het plafond bevindt zich een lichtstrook. Deze comfortdouche laat zich in iedere badkamer naadloos integreren doordat men kan kiezen uit de 27 meubelkleuren van alle Duravit-meubelseries.

Bron: Duravit


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags