Personal Needs, individual spaces: de badkamer wordt nieuw

Personal Needs, individual spaces: de badkamer wordt nieuw

Nieuwe, gespecialiseerde waterpunten en een volledig nieuw, digitale technologie voor de bediening veranderen het productassortiment van Dornbracht in een unieke, modulaire bouwdoos voor de individuele behoeften van de mens.

Dornbracht staat voor tijdloos design en duurzame esthetiek – een formele stringentie die een beslissend voordeel biedt: producten uit verschillende series kunnen vrij gecombineerd worden.

Dit ‘sampelen’ van functies en designs, aangevuld met nieuwe, gespecialiseerde waterpunten en een volledig nieuwe, digitale technologie voor de bediening, veranderen het productassortiment van Dornbracht in een unieke, modulaire bouwdoos.

De persoonlijke behoeften van de mens beslissen over hoe de plaats van de handeling individueel wordt vormgegeven: personal needs, individual spaces. Niet de afzonderlijke producten, maar hun functies staan centraal: van de dagelijkse reiniging tot cosmetische toepassingen tot en met preventie.

Doel is het om nog betere, intelligentere en specifiekere vormen van waterpresentatie te ontwikkelen. Welk uitlaatpunt heb ik nodig voor welke handeling? Hoe moet de badkamer zijn ingedeeld om te voldoen aan mijn persoonlijke behoeften? En hoe kan de kwaliteit van de dagelijkse tijd in de badkamer verder worden verbeterd?

Personal Needs, individual spaces: de badkamer wordt nieuw

De nieuwe, gespecialiseerde uitlaatpunten voor de zones ‘Cleansing’, ‘Showering’, ‘Bathing’ en ‘Foot Bathing’ zijn precies afgestemd op de behoeften op de plaats van de handeling: zo kan men met de draaibare uitloop op de wastafel comfortabel de mond spoelen, de handdouche maakt het haren wassen eenvoudiger en de uittrekbare uitloop maakt een arm- of gezichtsbad extra comfortabel.

Behalve de gebruikelijke mechanische regeling kunnen alle uitlaatpunten ook met nieuwe, digitale bedieningselementen, de Smart Tools, worden bediend, welke Dornbracht op basis van de Smart Water technologie heeft ontwikkeld.

Smart Water staat voor de visie om de talrijke mogelijkheden en kansen van digitalisering te gebruiken voor toepassingen in badkamer en keuken – en deze verder door te zetten. Met slechts één handeling kunnen temperatuur en waterhoeveelheid precies worden ingesteld.

Personal Needs, individual spaces: de badkamer wordt nieuw

Ook handige standaard instellingen kan men oproepen met de nieuwe digitale bedieningselementen. Door de mogelijkheid om de verschillende Dornbracht-producten te ‘sampelen’ kent de individualisering op het gebied van vormen, watergebruik en waterregeling nauwelijks nog grenzen. De badkamer wordt nieuw geconfigureerd.

De nieuwe, gespecialiseerde waterpunten werden gepresenteerd tijdens de ISH 2013 en zullen vanaf dit jaar verkrijgbaar zijn.

Productconcept en -design: Sieger Design

Bron: Dornbracht


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags