Performing Shower by Dornbracht

Op de vakbeurs SHK in Essen presenteerde Dornbracht zijn nieuwe producten voor de douche dit jaar voor de eerste keer onder een nieuwe noemer: Performing Shower.

Performing Shower staat voor het watervakmanschap van Dornbracht op douchegebied en wordt met name gekenmerkt door verschillende vormen van het wateraanbod.

Dat weerspiegelen ook de nieuwe items waartoe behalve uitbreidingen voor het programma van de Balance Modules ook een compleet nieuwe generatie regendouches behoort.

“Met het programma Performing Shower en het benadrukken van de verschillende watervormen voor een individuele, altijd nieuwe douchebelevenis onderstrepen wij eens te meer onze bedrijfsambitie the Spirit of Water.

Water in de vorm van regen, water als heldere, krachtige stortvloed, water als brede of stevig pulserende of zachte, met lucht verrijkte straal – verschillender kan de ontmoeting met het element water nauwelijks zijn“, aldus directeur Andreas Dornbracht.

De nieuwe generatie regendouches
Bij de nieuwe generatie regendouches staat de natuurlijke regen centraal. Het water valt net als in de natuur alleen door de zwaartekracht, dus drukloos, omlaag. Dit temperen van de techniek gaat gepaard met een nieuwe keuze aan vormen en formaten.

In totaal zijn er voortaan vier verschillende regendouches, daaronder voor het eerst ook rechthoekige varianten. De ronde regendouches worden qua diameter vergroot (tot nu toe allemaal 200 mm).

Ze zijn nu naar keuze met 220 mm en 300 mm diameter verkrijgbaar. Helemaal nieuw in het programma: de rechthoekige regendouche met de maten 300 x 240 mm. Bij de hele nieuwe generatie regendouches werd bovendien het design verder gereduceerd.

Zo sluiten de stralers nu vlak af met de douchekop zelf wat rust in de optiek brengt en tevens reiniging en verzorging eenvoudiger maakt.

Alle regendouche-varianten beschikken over het beproefde antikalk-systeem en kunnen met de nieuwe wand- en plafondkoppelingen en met de vrijstaande douchestang gecombineerd worden.

De nieuwe regendouches en de handdouche zijn verkrijgbaar in alle gangbare Dornbracht oppervlakken – champagne, chroom, goud, platina, platina mat, mat zwart en mat wit.

Handdouche – drievoudig verstelbaar
De optimale aanvulling op de regendouches biedt de nieuwste generatie handdouches, die met hun drievoudig verstelbare straal in 2008 het begin van het Performing Shower programma vormden.

Bij de handdouches bestaat de keuze uit een brede normale straal, een softstraal (een beluchte, zeer zachte straal die op de huid parelt) en een stevig pulserende massagestraal. Alle nieuwe handdouches beschikken over het beproefde antikalk-systeem.

De nieuwe Balance Modules – JustRain, WaterBar en WaterSheet
Bij de Balance Modules presenteert Dornbracht behalve verschillende productaanvullingen ook drie nieuwe items: de nieuwe JustRain voor wandmontage komt tegemoet aan het verlangen van de klant naar een wandgebonden oplossing.

Eveneens op basis van reacties uit de markt werd bij de nieuwe WaterSheet de sprong vergroot van 120 mm tot 150 mm. Tegelijkertijd werd een kunststof inzet geïntegreerd, die een optimale watergeleiding mogelijk maakt en het ‘terugtrekken’ van het water bij de uitloop reduceert.

Ook kalkafzettingen kan men nog eenvoudiger verwijderen. Helemaal nieuw is de met 240 x 60 mm extra brede lichaamsdouche WaterBar, die vooral voor het bovenste en onderste ruggedeelte is bedoeld.

WaterSheet en WaterBar zijn verkrijgbaar in de oppervlakken chroom en platina mat.

Naast de bekende premiumkwaliteit, die alle Performing Shower producten qua product- en waterbelevenis bieden, werd bij de productontwikkeling speciale aandacht gevestigd op het waterverbruik. Zo starten bijvoorbeeld de handdouches met een doorstroom van 12 l/min – bij volledig douchegenot.

De nieuwe Balance Modules producten en de regendouches zijn leverbaar vanaf september 2010.

Bron: Dornbracht


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags