Patricia Urquiola ´signeert´ luxe designhotel

Mandarin Oriental, Barcelona

Op 26 november 2009 opende het “Mandarin Oriental Barcelona” van de gelijknamige keten zijn eerste hotel in Zuid-Europa.

De hotelgroep, die behoort tot de topklasse in het luxe segment en enkele van ´s werelds meest bekende hotels, wellnessresorts en residenties beheert, heeft voor de invulling van haar vlaggenschip in Zuid-Europa de wereldberoemde interieurarchitecte en designer Patricia Urquiola gevraagd.

De badkamers van de stijlvolle 98 kamers en suites zijn uitgerust met de luxe kranen uit de Axor Urquiola collectie van Axor, het designermerk van Hansgrohe.

Dankzij deze producten, eveneens van de hand van de in Spanje geboren ontwerpster, wordt het moderne interieur met haar herkenbare handschrift tot in de badkamer doorgevoerd.

Philippe Grohe
“Het Mandarin Oriental Barcelona is voor ons een heel bijzondere referentie van Axor Urquiola. Hier opent een hotel in het luxe segment dat slechts een half jaar na de introductie van een nieuwe Axor collectie compleet met onze kranen uitgerust is.

En dan ook nog in Barcelona, de stad waar zij voor het eerst gepresenteerd werd”, aldus Philippe Grohe, brandmanager Axor.

Mandarin Oriental, Barcelona restaurant & lounge

De Mandarin Oriental Group die buitengewoon hoge eisen aan de inrichting van haar hotels stelt, heeft gekozen voor de hoge standaard aan kwaliteit, functionaliteit en design van de producten uit het Zwarte Woud.

Nieuwe ster in Hotel-scene Barcelona
Voor de Hotel-scene in Barcelona betekent de opening van het Mandarin Oriental Barcelona een highlight in de topklasse van vijfsterrenhotels.

Gelegen aan de Paseo de Gracia, een prestigieus adres in de Spaanse metropool, biedt het hotel zijn gasten direct toegang tot de bezienswaardigheden van de stad, een wellness-gelegenheid van 1.000 m² en een grootschalige keuze uit een hoogwaardig culinair aanbod.

Het karaatgehalte van de gastenlijst bij het openingsevenement was hoog dankzij de aanwezigheid van bekende persoonlijkheden.

De wereldberoemde violiste Vanessa Mae, de president van het bekende Cava-merk Freixenet Josep Ferrer en de voormalige president van het Internationaal Olympisch Comité Juan Antonio Samaranch waren de eerste gasten die konden genieten van een luxueuze ontspanning in de met Axor Urquiola uitgeruste badkamers.

Bron: Axor

Bron foto’s: Mandarin Oriental Group


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags