ORAS in de kijker met handenvrij kraanwerk

Finse trendsetter maakt waterbesparing aantrekkelijk én toegankelijk.

ORAS, de Finse producent van sanitair kraanwerk, vernieuwt in 2011 zijn gamma handenvrije kranen. Als pionier en Europees markleider in dat segment staat bij ORAS water- en energiebesparing op gelijke hoogte met kwaliteit en design.

Het bedrijf heeft door zijn lange traditie van Scandinavisch respect voor milieu en kwaliteit, een flinke voorsprong als het op innovatieve technologie aankomt.

ORAS is één van die bedrijven die écht aanspraak kunnen maken op de titel ‘ecologisch verantwoorde onderneming’. Zo waren zij de eerste Europese producent van kraanwerk om het ISO 14004 certificaat te behalen.

Vandaag zijn zij in Europa marktleider in handenvrij kraanwerk, zowel in de particuliere als private/institutionele sector. Daarnaast omvat het gamma ook het ‘gewone’ kraanwerk, steeds met een ‘ongewone’ waterbesparingtechniek.

Respect voor het milieu
“Anders dan bij ons hier in Nederland en België, zit respect voor het milieu er bij de Finnen ingebakken”, zegt Benelux Sales Manager Kosta Kourtis. “Zowel op het vlak van waterbesparende producten als milieuvriendelijke productieprocessen is ORAS een trendsetter die mee wil helpen in de bewustwording.

Net zoals in de Scandinavische landen moeten wij ook die ‘klik’ maken, water is een kostbaar goed geworden. En dat staat superieure kwaliteit en aantrekkelijk design niet in de weg, wel integendeel.”

Onmiskenbare troeven
De voordelen van handenvrij kraanwerk zijn nochtans vrij evident. Vanuit hygiënisch standpunt is er bijvoorbeeld geen discussie. Het is ook veiliger, wat betreft temperatuur en watercontrole, zeker met kinderen in de buurt.

En last but not least: een formidabele water- en energiebesparing. Bovendien hoeft dat alles vandaag ook niet meer te kosten dan het kwaliteitsvolle kraanwerk van concurrenten.

Wastafelkraan 6250F ‘restyled’
Tien jaar geleden voor het eerst ontwikkeld, krijgt deze handenvrije wastafelkraan nu een nieuw – elegant en toch robuust – afgerond design. Om de kraan tijdelijk uit te schakelen, bijvoorbeeld om de wastafel schoon te maken, schuif je eenvoudig een plaatje voor de sensor.

Er zijn drie uitvoeringen: met temperatuurregelhendel, met verborgen temperatuurregeling of met aansluiting op koud of voorgemengd water. De lithium 6V batterij garandeert een duurzame werking. Door de Autofocus sensor hoeft de bestaande installatie niet worden aangepast.

Opmerkelijk: deze nieuwe uitvoering is tot 40 euro (btw inclusief) goedkoper dan de originele versie. Prijs: 318 euro excl. btw – Verkrijgbaar vanaf: 1 januari 2011

De ‘Gooseneck’
Deze handenvrije kraan (ref. 6330/6331F) beantwoordt aan een nieuwe vraag vanuit de badkamer, waar steeds vaker de waskom bovenop het badkamermeubel staat. Dat vraagt uiteraard om een hogere ‘hals’

De Gooseneck is beschikbaar met een uitloop van 120 of 180 mm en net zoals de 6250F uitgerust met Autofocus sensor, filters, terugslagkleppen en debietbegrenzer.

Bron: Oras


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags