NotOnlyWhite by Marike Andeweg

NotOnlyWhite is een nieuw Nederlands design label. Zij streven ernaar om onderscheidende en flexibele producten te bieden voor zowel de woon- als projectmarkt.

De collecties zijn ontworpen door de Nederlandse ontwerpster Marike Andeweg.

NotOnlyWhite streeft ernaar een transparante organisatie te zijn. Dit wordt weerspiegeld in de manier waarop we communiceren; via onze website of door het persoonlijk adviseren van onze klanten voor hun projecten.

NotOnlyWhite is een inspirerende en betrouwbare partner voor architecten, interieur ontwerpers, project ontwikkelaars, interieur stylisten en sanitair specialisten. Vanwege onze ervaringen en kennis begrijpen we het belang van snelle levertijden, concurrerende prijsstelling en kwaliteit als geen ander.

Nieuwe collecties
Marike heeft collecties gecreëerd die sterk en samenhangend zijn, maar tevens ieder een eigen identiteit hebben. De vormgeving van de ontwerpen verloopt langs een spectrum van geometrische vormen zoals de Kuub en Form naar de organische Blend en Moss.

Niet alleen is een reeks van kleuren en materialen beschikbaar, maar ook worden twee nieuwe afvoeren gepresenteerd: de Flow en de Flush.

Flexibiliteit is de kern van de nieuwe collecties van NotOnlyWhite en de modellen zullen worden aangeboden in twee onderscheidende vormen: standaard modellen (fixed-size) en maatwerk (custom-size).

Standaard modellen
Gebaseerd op haar ervaring als sanitair ontwerpster en feedback van klanten door de jaren heen, heeft Marike zorgvuldig haar collecties van standaard modellen samengesteld.

De achterliggende gedachte is om te voorzien in makkelijke en slimme oplossingen gebaseerd op de meest voorkomende maten voor een- of tweepersoons wastafels. Tegelijkertijd wordt gelet op de verschillende behoeftes die ontstaan naar aanleiding van de beschikbare ruimte en toepassing.

Voor projecten waar er slechts een beperkte ruimte beschikbaar is, is vaker wel dan niet de diepte van de wastafel de beperkende factor gebleken. Als gevolg daarvan bieden de standaard modellen wastafels met een diepte van slechts 35cm, zoals de Base en de Kuub.

Tevens biedt NotOnlyWhite de populaire en veel toegepaste diepte van 40cm in de Base, Form, Frame met Blend, Kuub en Blend collectie. En de Blend gaat zelfs verder tot een royale diepte van 45cm.

Door de vele maatmogelijkheden bieden de standaard collecties klanten een eenvoudige, kant-en-klare en doeltreffende oplossing voor hun specifieke projecten.

Maatwerk
Voor die projecten die maximale vrijheid, flexibiliteit en creativiteit vereisen presenteert NotOnlyWhite haar maatwerk collecties.

Of het nu een architect, interieur architect, adviseur of sanitair specialist betreft die een persoonlijke touch wil geven aan zijn of haar project, of het betreffende project vraagt zelf om verschaling of maatwerk, NotOnlyWhite voorziet in maatwerk oplossingen voor projecten van elke grootte en naar elke behoefte.

Het NotOnlyWhite team adviseert en assisteert bij het creëren van maatwerk ontwerpen om er zeker van te zijn dat de klant het als een prettige ervaring beschouwt en het resultaat bevredigend zal zijn.

Bij NotOnlyWhite streven we ernaar om een goede service te verlenen en te allen tijde onze kernwaarde van zuiverheid, flexibiliteit en praktische bruikbaarheid toe te passen.

Marike Andeweg
‘Wees een onderdeel van de beleving ’ – dit is wat Marike graag met haar nieuwe label NotOnlyWhite wil creëren.

Haar visie op design vindt zijn basis in zuiverheid en bruikbaarheid. Wat haar het meest inspireert is de uitdaging om een puur, eenvoudig product te creëren. ‘Ik zoek naar de grenzen tussen esthetiek, functionaliteit en materiaaleigenschappen.’

De resulterende collecties voor NotOnlyWhite zijn een weerspiegeling van haar ervaringen en persoonlijke creatieve ontwikkeling.

De producten zijn esthetisch gezien echte eyecatchers, echter tegelijkertijd integreren ze moeiteloos met hun omgeving. Marike begon haar carrière bij de Nederlandse meubelfabrikant Pastoe in 2002. In 2003 was ze medeoprichter van een designlabel waar ze bijna 7 jaar creatief directeur is geweest.

Ze heeft meerdere designprijzen gewonnen, waaronder de Golden German Designprice in 2008 en drie keer de iF in 2005 en 2007. In februari 2010 is ze begonnen met het ontwerpen van de collecties voor NotOnlyWhite vanuit haar studio in Amsterdam aan de Looiersgracht.

Bron: NotOnlyWhite


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags