Multiplex Trio E bedien-unit nu ook in wanduitvoering

Viega Nederland brengt sinds kort ook een wanduitvoering van de elektronisch gestuurde vul/overloopcombinatie Multiplex Trio E op de markt.

De bedien-unit combineert design en functionaliteit met energiebesparingen en milieuvriendelijkheid door het bad automatisch met de juiste hoeveelheid water op de gewenste temperatuur te vullen. Eén druk op de bedieningsknop is hiervoor voldoende.

Als alternatief voor de inbouw in de badrand kan de bediening van de Multiplex Trio E nu ook overal in de wand worden geplaatst. De techniek wordt daarbij volledig aan het oog onttrokken.

Het enige dat zichtbaar blijft, is de draaiknop. Hiervoor wordt een speciale ruwbouwset geleverd, waarmee de installateur de unit eenvoudig en veilig kan inbouwen.

Net als bij de uitvoering die op de badrand wordt gemonteerd, brengt de Multiplex Trio E comfort binnen handbereik. Met één druk op de bedienings-knop vult het bad zich met de hoeveelheid badwater die vooraf is geprogrammeerd.

De mengeenheid regelt daarbij de temperatuur en de toevoerhoeveelheid van het water. Zodra de gewenste vulhoogte van het bad is bereikt, schakelt de Multiplex Trio E de watertoevoer automatisch af.

De gewenste vulhoogte en de watertemperatuur worden eenmalig ingesteld. Met de geheugenfunctie kunnen op deze manier de voorkeuren van drie gebruikers worden opgeslagen. De actuele waterhoeveelheid en -temperatuur zijn af te lezen aan de hand van de blauw-roodgekleurde LED-ring in de bedienknop.

De ruwbouwset voor wandmontage bestaat uit een inbouwdoos, afdichtings-manchet, afdekrozet en bevestigingsmateriaal. In de inbouwdoos wordt een mantelbuis gestoken waarna de doos in de 68 mm grote opening van bijvoorbeeld de gipsplaat wordt gemonteerd.

Een kabel vormt daarbij de verbinding tussen het bedienelement en de elektronisch geregelde mengeenheid in het badgarnituur. De afstand tussen beide bedraagt standaard 3 meter maar kan worden verlengd tot max. 6 meter.

De aansluiting van de toevoerleidingen voor warm- en koudwater enerzijds en de badtoevoer en handdouche anderzijds wordt gerealiseerd met flexibele slangen.

Voor de betrouwbare en duurzame afdichting zorgt het afdichtingsmanchet dat vóór het betegelen over de inbouwdoos wordt geschoven. Ter bescherming tegen bouwstof en -vuil omvat het leveringspakket een beschermdop.

Bron: Viega


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags