Maximaal comfort uit duurzame General energie

Sunstage ‘Green Hybrid’ is nieuwe blikvanger bij Japanse marktleider.

De Japanse warmtepompspecialist General heeft de wind in de zeilen. Op de Bouwbeurs 2011 pakt het merk opnieuw uit met een innovatie.

De Green Hybrid, een hybride combinatie van een Waterstage lucht-water warmtepomp en Sunstage zonnecollectoren, koppelt ongekende prestaties aan een minimale ecologische voetafdruk. General maakt zich daarmee sterk de absolute top in duurzame energie aan te bieden.

Om de toekomstgerichte technologie in de schijnwerpers te zetten haalt Thercon, importeur van General voor de Benelux, alles uit de kast. Van opmerkelijke live demonstraties in het verleden tot de spraakmakende website LiveHeatPump.nl.

Hier kan iedereen in “real-time” zien hoe 5 warmtepompen verspreid over de Benelux presteren, in vergelijking met een HR gasketel. Eén van deze 5 systemen (Morlanwelz) is bovendien een preproductiemodel van de Sunstage Green Hybrid, die nu in première wordt voorgesteld op de Bouwbeurs.

Green Hybrid, of groene energiekampioen
Met 42 A/A labels voor productgroepen en 56 voor afzonderlijke types is General nog steeds de energiekampioen van de warmtepompen. General was al sterk in de markt aanwezig met lucht-lucht warmtepompen en de Waterstage lucht-water warmtepompen.

Sinds vorig jaar biedt Thercon ook het Sunstage zonthermisch systeem aan. Nu komt Thercon dus met de Sunstage Green Hybrid, de combinatie van het zonthermisch systeem en een General warmtepomp. De Green Hybrid is nog energiezuiniger, met behoud van maximaal comfort. De perfecte groene synergie, aldus Thercon.

Erik Waumans: “Mensen zijn pro duurzame energie, maar willen terecht niet inboeten op het warmwatercomfort. General heeft dat goed begrepen. De Green Hybrid is de pre-productiefase ontgroeid en is nu een volwaardig systeem voor nieuwbouw of renovatie.

De zonneboiler garandeert een hoog rendement dankzij de nieuwe centrifugaalpompen. Bovendien is hij ook esthetisch sterk geëvolueerd, met de integratie van alle technieken in één systeem.”

Maximale energie uit de zon
De zonnecollectoren van de Green Hybrid halen de maximale energie uit de zon voor de afgifte van sanitair warm water, terwijl de warmtepomp warm water afgeeft aan de vloerverwarming en radiatoren. Op zonarme dagen springt de warmtepomp ook automatisch bij voor het leveren van sanitair warm water.

De centrale boiler vormt de kern van dit hybride systeem. De Green Hybrid heeft een 300 of 500 liter versie en kan daarmee moeiteloos op elk moment voor de warmwaterbehoefte zorgen.

“Het verschil met andere systemen zit ‘m in het gebruik van de zon en de buitenlucht”, legt Erik Waumans uit. “De Green Hybrid detecteert wanneer de zon genoeg energie levert. Is dit te weinig, dan zorgt de warmtepomp voor bijverwarming. Op die manier heb je in alle weersomstandigheden een volledige boiler warm water ter beschikking.”

Prijs voor een Waterstage Green Hybrid installatie van 300 liter met 2 zonnecollectoren excl. BTW, excl. subsidies, excl. radiatoren of vloerverwarming en excl. installatie: vanaf €4.800 tot €12.000.

Bron: General


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags