Laufen mimo

Laufen mimo

Kleine badkamer met sterallures: mimo combineert magische kleuren met aandacht voor het gevoel.

“mimo by Laufen” is een badkamer voor mensen die bewust en doordacht leven, zonder zich echter door maatschappelijke conventies te laten beperken. Dit verantwoorde ontwerp heeft een eigen gezicht en persoonlijkheid.

Bovendien overtuigt de collectie met haar indrukwekkende compactheid. Daarvoor ontving mimo dan ook de red dot award 2009.

Ken zou er gecharmeerd van zijn, en Barbie ook. Met mimo is de Zwitserse badspecialist erin geslaagd een badkamerensemble te creëren met een verfrissend onorthodoxe, jonge uitstraling.

Laufen mimo

mimo speelt met gewelfde rondingen en glanzende oppervlakken in de kleuren roze, wit en zwart. Bovendien is mimo een oplossing voor iedere badkamerruimte, want dankzij de beperkte werkbreedte van de wastafels, de closets en de bidets en het compacte bad is dit de mini onder de badkamers.

De technisch verfijnde designs zijn een combinatie van Laufens vaardigheid op het gebied van keramiek en badkamers; nu voor het eerst met een eigen kranenserie. De eveneens tot de Roca-groep behorende kranenspecialist SimilorGroup heeft de kranen bij deze bijzondere badkamercollectie ontwikkeld.

Laufen mimo

Bezinning is het thema. En die richt zich naar buiten en binnen: voor mimo gebruikte Laufen uitsluitend lichaams- en milieuvriendelijke materialen die staan voor kwaliteit en intensief en onbezorgd genieten in de badkamer.

Bij de meubelen heeft de Zwitserse fabrikant voor een innovatief, reinigingsvriendelijk en slijtvast hoogglans oppervlak gekozen dat van gerecycled materiaal is gemaakt.

Zelfs het hoogwaardige, hygiënische douchegordijn van textiel dat op 60° kan worden gewassen, en de qua vorm en grootte op de wastafels afgestemde spiegels zijn vrij van materialen die schadelijk zijn voor het milieu of huidirritaties kunnen veroorzaken.

De ervaren keramiekmakers van Laufen hebben ook iets bedacht om het waterverbruik van de closets te verminderen: via een geoptimaliseerde watertoe- en afvoer worden de closets van mimo grondig en helemaal volgens de norm gespoeld met maar 4,5 liter water.

Bij conventionele closets is de waterhoeveelheid normaal 6 liter. En uiteraard zijn ook de wastafels, closets en bidets uit deze collectie van keramiek gemaakt, omdat dit een authentiek en ecologisch materiaal is.

Laufen mimo

Dankzij het specifieke mimo-motief van in elkaar grijpende ringen, en de talloze mogelijkheden om kleuren te combineren kan mimo helemaal aan de eigen smaak worden aangepast. Bijzonder daarbij is dat ook de keramische voorwerpen op elkaar kunnen worden afgestemd.

Ook de wastafels zijn twee-kleurig verkrijgbaar. Gekleurde sifonkappen maken het geheel helemaal af. Het effect: de wastafel lijkt te glimlachen en zoals bekend is, werkt een goed humeur aanstekelijk.

De karakteristieke kranen van mimo passen daar perfect bij door hun chroomglanzende, surfplankachtige afwerking en kegelvormige body. Hun charme is oogverblindend, en net als alle andere onderdelen werden ook de kranen speciaal voor mimo ontworpen.

Dankzij de innovatieve en regelbare Ecototal-cartouche van de Zwitserse SimilorGroup bespaart u tijdens het baden en douchen ook nog eens water en energie. De skateboardachtige mimo-planchetten maken de combinatiemogelijkheden compleet. Deze keramische planchetten voor de dagelijkse toiletspulletjes zijn uiteraard ook uitgevoerd in mimo-veelkleurigheid.

Laufen mimo

Met zijn edelmoedige uitstraling verloochent deze compacte badkamer zijn Zwitserse afkomst niet. Hij is onmiddellijk herkenbaar aan het uitgekiende karakter en de kwaliteit. De deuren en laden sluiten zacht en geruisloos dankzij het soft-closemechanisme dat optioneel ook voor het closetdeksel verkrijgbaar is.

Laufen mimo

Laufen heeft ook iets bedacht voor het bad. Het acryl bad heeft een afmeting van slechts 140 bij 80 centimeter, maar is met 58 centimeter wel buitengewoon diep. Hierdoor biedt het bad ook aan grote mensen voldoende ruimte om zich helemaal onder te dompelen.

Het ruime bad met zijn bescheiden maten is bovendien een ideale plaats om in te douchen. Dankzij de vlakke bodem staat u stabiel, en de hoge rand en het douchegordijn van textiel zorgen ervoor dat het water niet alle kanten opspat.

De geleidingsrail van glanzend chroom volgt de vorm van het bad en de gordijnogen zijn helemaal weggewerkt. Met gekleurde LED-lichtjes en een systeem voor luchtmassage kunt u het bad ook nog omtoveren tot uw eigen wellness-bron.

In plaats van het gebruikelijke touchpaneel heeft Laufen met zijn partners een innovatief en zeer touchgevoelige besturing voor het whirl-systeem ontwikkeld: de symbolen voor de besturing (een zon voor de verlichting en luchtbellen voor de luchtmassage) zijn met laserstralen in de rand van het bad aangebracht.

Dat ziet er elegant uit, is absoluut hygiënisch, krasbestendig en gemakkelijk te reinigen, maar leidt niet af van de esthetische vorm van het bad met de vele gebogen vormen.

Laufen mimo

Het edelmoedige mimo-ensemble is een afspiegeling van de huidige tijdgeest; een symbool van de gevoelige wisselwerking tussen mens en milieu. Maar ook het leven mag gevierd worden en dus komt de levensvreugde in deze badkamer allerminst tekort.

Bron: Laufen


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags