Laufen Clou

Laufen Clou

Het kleine gat voor de overloop verstoort de schoonheid van de gangbare keramische wastafels.

Bovendien hecht vuil zich gemakkelijk aan de randen van het gat. Natuurlijk is een overloop nuttig, want uiteindelijk voorkomt deze dat er in de badkamer overstromingen ontstaan als men even vergeet om de kraan dicht te draaien.

Maar effectieve veiligheid kan ook met meer comfort en meer stijl worden bereikt. Dat bewijst de Zwitserse badkamerspecialist Laufen met wastafels die met het innovatieve overloop- en afvoersysteem Clou zijn uitgerust.

Het verschil valt meteen op: alle wastafels van Laufen die met het overloop- en afvoersysteem Clou zijn uitgerust hebben een elegantere en schonere uitstraling dan de gangbare wastafels.

Het gat van de overloop dat bij andere wastafels zo nadrukkelijk aanwezig is, heeft plaats gemaakt voor een glad keramisch oppervlak. Achter dit gladde oppervlak zorgt een systeem van communicerende vaten voor de optimale bescherming tegen overstromingen.

Laufen Clou

Communicerende vaten
Dat werkt als volgt: in het keramiek is op de sifon een verborgen buis aangesloten waarin het water net zo hoog stijgt als in de wastafel zelf. De wastafel en de buis “communiceren” dus met elkaar.

Als het maximale waterniveau is bereikt, stroomt het water onzichtbaar voor de gebruiker uit de buis naar een overloop die het vervolgens naar de afvoer leidt. Omdat bij communicerende vaten het water in beide vaten altijd even hoog staat, kan ook het water in de wastafel niet meer stijgen.

Dat werkt natuurlijk ook als de wastafel met water gevuld moet worden, want de geïntegreerde stop sluit alleen de normale afvoer af, maar niet het overloopsysteem.

Minder bacteriën
Behalve de elegantere uitstraling biedt Clou ook tastbare voordelen voor de gebruiker: omdat het keramische oppervlak gesloten is, vinden bacteriën en vuil geen plaats meer om zich te nestelen en kan de wastafel gemakkelijker worden gereinigd.

Het gladde, hygiënische keramiek kan snel met een doek worden schoongemaakt en klaar is Kees. Keramische wastafels met het innovatieve overloopsysteem zijn verkrijgbaar in de series “ILBAGNOALESSI One”, “dOt”, “mylife” en “mimo” van Laufen.

Laufen Clou

In de laatste serie zelfs met kleurige keramische afvoerafdekkappen.

Bron: Laufen


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags