Laufen- badkamerklassiekers ondergaan een metamorfose

De vooraanstaande Zwitserse badkamerspecialist Laufen heeft al meerdere malen bewezen dat het badkamerklassiekers met succes opnieuw weet te interpreteren.

Zo presenteert Laufen nu modernaplus; de Zwitserse succeslijn moderna die een complete metamorfose heeft ondergaan.

Samen met drie gerenommeerde designstudio’s werd een kwalitatief hoogwaardige, compleet badkamerprogramma ontworpen, een programma dat een tijdloze vormentaal spreekt.

Ontwerper Peter Wirz
De royale, trapeziumvormige wastafels met hun vloeiende lijnen vormen het visuele anker van modernaplus. Rondom de waskom biedt mordernaplus voldoende ruimte voor zeepjes, crèmes en andere toiletartikelen.

Het keramische ontwerpconcept is van de hand van de Zwitserse designer Peter Wirz (Process Design, Luzern, Zwitserland).

Naar hartenlust combineren
modernaplus biedt, naast éénpersoonswastafels in verschillende afmetingen en uitvoeringen, een basis met meteen al talrijke variatiemogelijkheden.

Zo zijn er dubbele wastafels, hoekfonteintjes, inbouwwastafels en ook wastafels met bijpassende meubels.

Er kan dus naar hartenlust worden gecombineerd, want de wastafels passen zich dankzij hun elegante eenvoud en waardige présence aan iedere willekeurige ruimte en woonsfeer aan.

Nieuwe look
Het programma biedt ook voor de closets en bidets verschillende mogelijkheden. De succesvolle wandclosets van de klassieke badkamerlijn moderna kregen een volledig nieuwe look.

De moderna R is nu verkrijgbaar en kan op alle standaardaansluiting worden gemonteerd. Aandachtspunt bij de ontwikkeling van de serie was ook nu weer, naast het design zelf, de comfortabele, ergonomische bediening en de waterbesparende functionaliteit.

Tot nu toe was er voor een grote spoeling zes, en voor een kleine drie liter nodig, maar de nieuwe modellen kunnen met 4,5 c.q. drie liter toe.

Zo verbruiken we minder water en beschermen we het milieu. Dit geldt ook voor de nieuwe closets en bidets van modernaplus, die helemaal zijn afgestemd op het geometrische lijnenspel van de wastafels.

De blinde montage maakt ze zonder meer ideaal voor de moderne badkamer.

Baden en douchbakken
Uiteraard beschikt de modernaplus-lijn ook over comfortabele badkuipen in verschillende grootten. Met hun heldere lijnen passen ze naadloos in het totaalbeeld van de lijn.

Maar ook Als u de voorkeur geeft aan badkuipen en douchebakken van sanitairacryl of iets speciaals wenst, vindt u in het uitgebreide assortiment van Laufen Solutions zeker iets van uw gading.

modernaplus is een complete serie en biedt uiteraard ook de bijpassende badkamermeubelen, armaturen en keramische planchetten. De Weense designstudie Polka ontwierp de meubelen die een perfecte aanvulling vormen op de keramiek.

Monica Singer en Marie Rahm
De ontwerpsters Monica Singer en Marie Rahm ontwierpen een modulair meubelsysteem, dat ook in een kleine ruimte volop bergruimte biedt en zich op een geheel eigen wijze aan de meest uiteenlopende kleurstellingen aanpast: De blauwe, rode, grijze, zwarte, eiken naturel en/of wengé afwerkingstroken achter de handgrepen van de meubels zorgen voor een individuele touch in de badkamer.

Deze stroken kunnen gemakkelijk worden gewisseld, zodat ze eenvoudig aan een nieuwe look, kunnen worden aangepast.

Het ontwerp van de meubelen is bewust vrijgehouden van franje. Het materiaal is kras- en watervast, de binnenkant biedt veel en overzichtelijke bergruimte met individueel en flexibel in te richten mogelijkheden van royale afmetingen.

Opbergruimte
Als u nog meer bergruimte wenst zijn er de wastafelmeubelen, die naar keuze beschikken over een binnenlade. Dankzij de ‘softclose-techniek’ sluiten alle laden soepel en veilig.

En de spulletjes die u niet in de la wilt opbergen, vinden hun plek op de handige keramische planchetten of in de rollcontainer met cosmeticabox en spiegel.

Sven Adolph
Voor de functionele vormgeving van de kranen stond eveneens de geometrie van het trapezium centraal.

Alle armaturen zijn van de hand van de Zwitserse designer Sven Adolph (Momentum Design, Winterthur, Zwitserland) en ze worden bij de marktleider voor sanitairarmaturen in Zwitserland, de SimilorGroup, geproduceerd.

De handige beugelgreep geeft de kranen niet alleen een geheel eigen en vooral karakteristiek uiterlijk, ze zorgt ook voor een bijzonder gebruiksvriendelijke bediening.

Om ervoor te zorgen dat er bij iedere wastafel de juiste wastafelmengkraan geleverd wordt, is deze in twee hoogten verkrijgbaar.

En ook voor het bad en de douche biedt de modernaplus-lijn fraaie en functionele kranen die het geheel harmonieus aanvullen.

Alle kranen zijn voorzien van de waterbesparende Ecototal-cartouche en het gebruiksvriendelijke Trigon-systeem, dat comfort, hygiëne en waterbesparing combineert.

Bron: Laufen


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags