KWC ONO lightpin, touch light en touchless

KWC ONO touch light

De mengkranenserie KWC ONO van de Zwitserse fabrikant KWC is ontwikkeld voor gebruikers die grote waarde hechten aan een helder, minimalistisch design en aan duurzame functionaliteit.

De eerlijke, authentieke vormentaal overtuigt door krachtige soberheid. Nieuw in het assortiment zijn drie innovatieve bedieningsconcepten; KWC ONO lightpin, KWC ONO touch light en KWC ONO touchless.

Innovatieve technologie gericht op comfort en hygiëne én op een bewust gebruik van water en energie. In de drie nieuwe varianten is gebruik gemaakt van sensor- en LED-technologie voor sensitieve communicatie tussen mens en techniek.

Daarmee geeft KWC ONO een nieuwe dimensie aan functioneel design.

KWC ONO lightpin

De wastafelmengkraan KWC ONO lightpin staat voor verfijnde LED-technologie en sensitieve communicatie tussen mens en techniek. De in de bedieningshendel geïntegreerde sensor reageert op aanraking en visualiseert direct de watertemperatuur.

De temperatuur wordt door middel van subtiele LED-verlichting in het uiteinde van de bedieningshendel weergegeven door gekleurd licht; van blauw voor koud water, via paars voor lauw water tot rood voor heet water.

Met deze sensitieve communicatie tussen mens en techniek biedt KWC ONO lightpin veiligheid, sfeer en bedieningsgemak in een subtiel design.

KWC ONO lightpin

De gebruikte LED-technologie in KWC ONO lightpin verhoogt de veiligheid aan de wastafel. Zodra het stromende water heter wordt dan 45 graden, toont de bedieningshendel een rood knipperend waarschuwingssignaal.

Deze signalering stopt pas wanneer de watertemperatuur lager is dan 45 graden. Na elk gebruik blijft de LED-temperatuurweergave bovendien gedurende 60 seconden actief, of zo lang tot de temperatuur lager is dan 38 graden.

Deze functies beschermen de gebruiker tegen verbranding door heet water. Daarnaast ondersteunt de temperatuursignalering op speelse wijze een bewust gebruik van water en energie.

KWC ONO lightpin

KWC ONO touch light

KWC ONO touch light staat voor directe beschikbaarheid tot drie vooraf ingestelde watertemperaturen met een maximaal en constant volume van vijf liter per minuut. Deze KWC ONO variant is speciaal ontwikkeld voor semi-openbare en privé-toepassingen.

Door middel van lichtkleuren in een in het kraanhuis geïntegreerde transparante ring wordt de gekozen watertemperatuur gevisualiseerd. De visuele weergave van de watertemperatuur is gecombineerd met een bijzondere bediening.

Door het aantikken van de kraan wordt de waterstroom geactiveerd. Na éénmaal aantikken stroomt er koud water (blauw licht), tweemaal aantikken geeft warm water (oranje licht) en driemaal aantikken zorgt voor heet water (rood licht).

Bij de montage worden de drie watertemperaturen ingesteld. Het water kan door even drukken op het bovenste vlak direct weer gestopt worden.

KWC ONO touch light

KWC ONO touch light start bij aanraking altijd met koud water. Een maatregel die op den duur het verbruik van heet water vermindert. Bovendien is de elektronica zo geprogrammeerd dat het water na ca. tien seconden automatisch wordt uitgeschakeld.

Deze functie ondersteunt de gebruiker bij de bewuste omgang met water. De geïntegreerde reinigingsmodus maakt eenvoudige en snelle reiniging mogelijk. Wanneer de gebruiker de mengkraan vijf seconden lang aanraakt, dan wordt de watertoevoer 45 seconden lang onderbroken.

De LED-lichtring geeft met groen licht aan dat de reinigingsmodus actief is. De reinigingsmodus schakelt automatisch weer uit.

KWC ONO toughless

KWC ONO touchless is een contactloze mengkraan voor hygiënisch gevoelige omgevingen als openbare en semi-openbare ruimten. KWC ging bij de ontwikkeling van deze kraan uit van zeer hoge eisen op het gebied van hygiëne.

De automatisch sluitende mengkraan is namelijk gebaseerd op de stralingsvrije DDSA sensortechnologie. Zodra een hand op vijf tot zeven centimeter van de mengkraan komt, wordt de waterstroom automatisch gestart. De watertemperatuur wordt bij de montage naar wens ingesteld.

Omdat het watervolume slechts vijf liter per minuut bedraagt, draagt KWC ONO touchless ook concreet bij aan een bewust gebruik van water.

KWC ONO touchless

Reiniging – snel en handig

Alle varianten kenmerken zich door een dynamisch oplopende uitloop, waardoor mengkraan en waterstraal een harmonische eenheid vormen. Naast design is ook aan eenvoudig onderhoud gedacht.

De mengkranen zijn glad met minimale voegen, waardoor afzetting van vuil en kalk wordt voorkomen. Met de bijgeleverde sleutel kan de Neoperl Caché probleemloos ontkalkt en vervangen worden.

De nieuwe KWC ONO bedieningsconcepten vormen een nieuwe mijlpaal in puristisch design, met een sensitieve interface tussen mens en techniek. Deze mengkraanvarianten zijn bekroond met de internationale designprijs reddot design.

Bron: KWC


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags