Durastyle: Krachtige maar discrete accenten

Krachtige maar discrete accenten

In de privébadkamer gaat het boven alles om individualiteit. Geen enkele ruimte is gelijk aan een andere en iedereen gebruikt de badkamer op haar of zijn eigen manier.

Om zo goed mogelijk aan de meest uiteenlopende wensen en eisen tegemoet te komen, is een flexibele badkamerinrichting gevraagd, die past bij elke ruimte, elke sfeer en ieders smaak.

Samen met Matteo Thun & Partners ging Duravit deze uitdaging aan, met als resultaat DuraStyle – een compact en uitgekiend totaalprogramma van een optische lichtheid en in een elegante vormgeving. Kenmerkend voor DuraStyle zijn de smalle, elegante bekkenrand en de sterk terugwijkende schuine buitenzijde.

Wastafel en wc maken daardoor een zeer slanke en terughoudende indruk, en lijken haast te zweven.

De rechthoekige basisvorm van de wastafel-varianten – van handwasbakjes tot inbouwwastafels – biedt royale aflegmogelijkheden en een comfortabele bekkendiepte. De wand- en staande wc’s met hun extra vlakke zitting – optioneel in een SoftClose-uitvoering – maken een ranke en elegante indruk.

De innovatieve spoelrandloze “rimless” wand-wc is snel te reinigen en zorgt voor optimale hygiëne. Omdat de vraag naar comfort in de privébadkamer voorop staat, zijn de wand- en staande wc’s ook verkrijgbaar met de SensoWash® douche-wc-zitting.

Krachtige maar discrete accenten

De badkamermeubelen en –accessoires bepalen het karakteristieke totaalbeeld van DuraStyle. De geslaagde mix van open en gesloten vlakken geeft de onderbouwkasten voor wastafels en consoles, legplanken en kasten een licht en soepel karakter.

Verrassende nieuwe varianten – zoals de asymmetrische wastafelonderbouw met open schap aan de zijkant of de wastafelombouw met of zonder lade – combineren op een slimme manier opberg- en aflegruimte.

Elegante meubelaccessoires dienen als handdoekhouder aan de wastafel, ranke spiegels zorgen dankzij de moderne en efficiënte LED-technologie met een lichtopbrengst tot 300 Lux voor een optimale verlichting van de wasplaats.

Ook de klassieke hoge kast is opnieuw geïnterpreteerd: de 2/3 indeling – gesloten kast en open schappen – heeft hetzelfde design als de onderbouwkasten. Voor een extra accent zorgt de mix van donkere en lichte oppervlakken.

De combinatie van wit mat of basalt mat met echt eiken- of notenhout zorgt voor geraffineerde, maar decente contrasten. Voorop staat het welbehagen in een sfeervolle, harmonieuze omgeving.

Krachtige maar discrete accenten

Dit welbehagen kan nog worden verhoogd: in totaal acht verschillende baden, in zowel een- als tweepersoons-uitvoeringen zijn optioneel leverbaar met whirlsystemen. In combinatie met de in vier materialen beschikbare meubelafwerkingen harmoniëren de baden met elk badkamerinterieur.

Karakteristiek voor het bad is de opstaande rand aan de wandzijde, die voor orde zorgt: hierachter kunnen badkamerproducten als shampoo netjes worden weggezet. Bovendien biedt de rand steun bij het in en uit bad stappen.

Ondanks het markante uiterlijk overheerst bij DuraStyle de terughoudende vormgeving – geheel in lijn met de duurzaamheid die Matteo Thun in al zijn projecten consequent nastreeft. Slechts enkele elementen springen eruit, en accentueren zo de persoonlijkheid van de gebruikers.

Bron: Duravit


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags