Kaldewei vertegenwoordigd door Wijnbeek

Wijnbeek Sanitair BV in Uitgeest is agent geworden voor het Duitse sanitairmerk Kaldewei.

In Nederland zal Wijnbeek de stalen baden en douchebakken van Kaldewei op de markt gaan brengen.

Willem Hendrikse, directeur van Wijnbeek Sanitair: “Als Wijnbeek voeren wij al jaren diverse sanitairmerken als Pressalit, Schwab, Provex, Missel en Sam.

Kaldewei vormt een welkome aanvulling op ons productaanbod. Wij willen van Kaldewei in Nederland een A-merk met een brede marktpositie maken, zoals dat in andere landen ook het geval is”.

Wie is Kaldewei?
Kaldewei bestaat al ruim 90 jaar en is in Europa marktleider van stalen baden en douchebakken. Het productassortiment van Kaldewei omvat meer dan 300 baden en douchebakken.

Deze producten zijn vormgegeven door gerenommeerde designbureaus als Sottsass Associati (Milaan) en Phoenix Design (Stuttgart/Tokio). In 2010 werd het bedrijf verkozen tot sanitairmerk van de eeuw. Zij verkreeg in de loop der jaren meer dan 50 designprijzen.

Enkele productvoordelen van Kaldewei geëmailleerd staal zijn dat het materiaal zeer krasvast is. Daarnaast is het onbrandbaar en ongevoelig voor de meeste chemicaliën.

Het materiaal blijft warm (neemt de warmte van het water direct over). De volledig vlakke douchebakken blijven absoluut waterdicht en zijn leverbaar in moderne tegelkleuren

Aandacht voor duurzaamheid
Kaldewei produceert badkamerproducten in geëmailleerd staal met een dikte van 3.5 mm. Ze zijn gefabriceerd uit 100 procent natuurlijke grondstoffen en worden verkocht met een kwaliteitsgarantie van 30 jaar.

Het geëmailleerd staal is voor 100 procent recyclebaar. Het consistente milieubeleid van Kaldewei voor wat betreft fabricage, verpakking, levering en opslag maken de producten uitermate interessant voor ecologische en duurzame bouwprojecten.

Kaldewei is ook de eerste fabrikant die voldoet aan de ISO-norm 14025 overeenkomstig het Duitse kwaliteitslabel “Duurzaam bouwen”, uitgebracht door het Duitse federaal ministerie van transport, bouw en urbanisatie (BMVBS) en de Duitse vereniging voor Duurzaam bouwen.

Duurzaam Bouwen wordt gedefinieerd als de toepassing van duurzame materialen, omvat ecologische, economische en socioculturele aspecten voor de gehele bouw- en onroerend goed markt en het publiek bewustzijn. Om deze reden worden Kaldewei producten wereldwijd in veel hotels toegepast.

Kaldewei heeft in nagenoeg alle Europese landen een dochteronderneming of een distributeur. Daarnaast is zij met eigen vestigingen vertegenwoordigd in Amerika, Australie, China, Israel, Japan, Mexico, Nieuw Zeeland, Zuid Korea, Zuidoost-Azië. De productie vindt plaats in een moderne fabriek in Ahlen (D).

Bron: Kaldewei


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags