Jaga laat frisse wind door VSK waaien

Met een nagebouwd ‘laboratorium’ van twee verdiepingen hoog zorgt Jaga voor een opvallende stand tijdens de vakbeurs voor de installatiebranche VSK.

Net als in het Experience Lab in de eigen fabriek in het Belgische Diepenbeek heeft Jaga een leefsituatie uit het dagelijks leven nagebouwd om de werking van zijn klimaatbeheersingssystemen te demonstreren.

Bovenop een glazen klaslokaal staat een complete tuin van waaruit frisse lucht via oXygen-radiatoren zorgt voor een perfect binnenklimaat.

Jaga, specialist in klimaatbeheersingsoplossingen, legt tijdens de VSK veel nadruk op zijn verder geperfectioneerde ventilatiesysteem oXygen. In veel utiliteitsgebouwen, waaronder scholen, laat de luchtkwaliteit in kamers of klaslokalen vaak te wensen over.

Via oXygen, dat als het ware zorgt voor een ‘ademende radiator’, kan gezorgd worden voor de juiste hoeveelheid ventilatie in iedere ruimte. Door gebruik te maken van CO2-meters, domotica en verdringingsventilatie wordt met dit systeem een optimaal effect bereikt.

Klaslokaal met daktuin
De werking van het oXygen-systeem wordt tijdens de VSK op een opvallende wijze gedemonstreerd. In de stand van Jaga is een heus klaslokaal nagebouwd in een zo goed mogelijk klimaatgecontroleerde, glazen ruimte.

Bezoekers van de stand kunnen in het lokaal plaatsnemen en ervaren wat er met het binnenklimaat gebeurt zónder en mét oXygen.

Om de werkelijkheid zoveel mogelijk na te bootsen, is bovenop het klaslokaal een daktuin aangelegd waar echte planten voortdurend CO2 omzetten in zuurstof. Deze frisse lucht wordt dan ook als ventilatie in het klaslokaal gebruikt.

De bezoekers kunnen de kwaliteit van de binnenlucht op diverse manieren beoordelen. Zo kunnen ze ervaren dat er geen sprake is van tocht bij het ventileren en dat de temperatuur aangenaam blijft.

Om dit voor iedereen inzichtelijk maken, geven CO2- en temperatuurmeters aan hoe de lucht in het lokaal zich ontwikkelt.

Behalve het oXygen-systeem laat Jaga tijdens de VSK een groot deel van het assortiment radiatoren en andere klimaatbeheersingsoplossingen zien. Veel van deze producten kunnen worden gecombineerd met oXygen.

De vakbeurs VSK wordt van 1 tot en met 5 februari 2010 gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. Jaga is daar te vinden in stand nummer 01.A126.

Bron: Jaga


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags