Hoe groot moet een badkamer zijn?

Het antwoord op deze vraag is in de eerste instantie afhankelijk van het aantal personen dat er gebruik van gaat maken en wat u allemaal in uw badkamer wenst aan sanitair. Houd er rekening mee dat een badkamer niet snel te ruim zal zijn.

Indeling van de badkamer
Een gemiddelde badkamer is ongeveer 8 à 9 m². Het voordeel van een ruime badkamer is dat er tegelijkertijd 2 of 3 personen gebruik van kunnen maken en je langs elkaar kunt lopen zonder aan de kant te moeten gaan voor elkaar. Daarnaast is een ruime badkamer fijn voor extra opbergruimte voor bijvoorbeeld handdoeken. Heeft u niet al teveel ruimte in uw huis, dan is een badkamer van ongeveer 2,5 m breed en 3,5 m lang zeker voldoende.

Tips om uw badkamer groter te laten lijken
Er zijn een aantal mogelijkheden om uw kleine badkamer iets groter te laten lijken dan hij werkelijk is. Wij raden u aan kasten en hoge delen niet in het blikveld te plaatsen bij binnenkomst. Daarnaast adviseren wij u een spiegel op te hangen in de badkamer, daarmee wordt namelijk een optische illusie gecreëerd waardoor de badkamer groter lijkt dan hij eigenlijk is. Hoe groter de spiegel, hoe meer meters er u zelfs bij lijkt te krijgen. Wilt u een beeld krijgen van hoe uw badkamer eruit kan komen te zien? Dan kunt u nu ook zelf uw badkamer ontwerpen.


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags