Hansgrohe vernietigt 10.000 illegale kopieën Raindance handdouche

Hansgrohe vernietigt 10.000 illegale kopieën Raindance handdouche


Hansgrohe AG vernietigt 10.000 illegale kopieën van de populaire Raindance handdouche.

“Imitatie is de meest oprechte vorm van vleierij”, is een gezegde uit het Verre Oosten. Het is een feit dat succesvolle “Made in Germany” kwaliteitsproducten vaak gekopieerd worden.

Deze dubieuze eer komt regelmatig toe aan de kranen en douches gemaakt door Hansgrohe AG. Niet alleen het productdesign wordt geïmiteerd, maar ook de verpakkingen, logo´s en belettering worden nagebootst.

Tijdens een publiek evenement bij de douchefabriek in Offenburg, vernietigden de leden van de Raad van Bestuur van Hansgrohe AG, Richard Grohe en Karl-Heinz Hammann, met zichtbaar genoegen ruim 10.000 kopieën van de Raindance handdouche (Filmpje).

Continue actie tegen productpiraterij
“Het is misschien mogelijk om design te imiteren en na te maken, maar kwaliteit “Made in Germany” kan niet gekopieerd worden,” benadrukt Richard Grohe, plaatsvervangend Voorzitter van de Raad van Bestuur.

“In het ergste geval kunnen deze kopieën zelfs een gevaar vormen voor de gezondheid, omdat zij vaak met goedkope materialen en (milieu-) belastende productiemethoden vervaardigd worden.”

Aan de buitenkant maken zij hun beloften misschien waar, maar de kwaliteit aan de binnenkant kan nooit geëvenaard worden – dit geldt ook voor de kopieën die in Offenburg vernietigd werden.

Testen in het straallaboratorium van Hansgrohe wijzen niet alleen uit dat de straalkwaliteit die van het origineel niet eens benadert, maar er zitten ook meer metalen, zoals koper, in het water.

“De schade door productpiraterij voor de douche- en kranenspecialist uit het Zwarte Woud bedraagt per jaar zo´n 3% van de totale verkoop. Er wordt dan ook alles aan gedaan om te voorkomen dat deze namaakproducten op de markt komen.

Reden genoeg – afgezien van de financiële schade – om producenten van illegale kopieën flink aan te pakken,” aldus Richard Grohe. “Wij zullen alle juridische middelen benutten om productpiraterij te bestrijden – van in beslagname tot en met de vernietiging van de kopieën.”

Bron: Hansgrohe


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags