Hansgrohe AG opent vestiging in Brazilië

Eind september opende Hansgrohe AG een nieuwe dochteronderneming in Brazilië.

Hiermee betreedt de douche- en kranenspecialist uit het Zwarte Woud de vierde en laatste van de BRIC-markten (Brazilië, Rusland, India en China), geheel in lijn van haar internationaliseringstrategie.

De signalen uit deze landen zijn veelbelovend.

In april 2010 opende Hansgrohe AG een Flagship Store in Shanghai en bouwt daar nu met dubbele groeicijfers verder aan haar positie als nummer één Duitse kranen- en douchefabrikant in China.

In India, waar de marktontwikkeling van Hansgrohe AG sinds 2009 door een aparte agent uitgevoerd wordt, kreeg de onderneming dit voorjaar haar grootste project-opdracht in haar 109-jarige geschiedenis.

Ook in Rusland zet de groei zich, na een korte inzinking door de financiële- en economische crisis, weer voort.

Groeiimpulsen benutten
”De betekenis van Brazilië, Rusland, India en China voor de wereldmarkt en de Duitse export neemt steeds verder toe”, verklaart Siegfried Gänßlen, Voorzitter van de Raad van Bestuur Hansgrohe AG.

“Wij gaan er van uit dat de groeiimpulsen in de komende jaren uit de BRIC-markten en de zogenaamde Next Eleven komen. Om in deze toekomstige markten aanwezig te zijn en ter plaatse direct aan de behoeften van de markt en de klanten te kunnen voldoen, voeren wij de oprichting van dochterondernemingen en agentschappen consequent door”, aldus Siegfried Gänßlen.

Bouwtoename in Brazilië
In Brazilië bieden niet alleen de talrijke bouwprojecten rondom het WK voetbal 2014 veel groeipotentie voor Hansgrohe AG.

Een belangrijk project voor Hansgrohe Brazilië is het luxe Hotel Tivoli São Paulo Mofarrej, dat in haar badkamers gebruik maakt van de producten van Hansgrohe AG.

Als één van de weinige wereldondernemingen in de sanitairbranche profiteert Hansgrohe van haar reputatie als premiummerk voor kranen en douches.

Architecten, designers en gebruikers wereldwijd waarderen de innovatieve designproducten “Made in Germany”.

Momenteel investeert Hansgrohe in Brazilië in de uitbreiding van haar distributienetwerk. In 2011 is de bouw van de Hansgrohe Aquademie in São Paulo gepland.

Bron: Hansgrohe


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags