Giquadro nieuws 2010

Het Hollandse bedrijf Giquadro maakt, uit blokken natuursteen en blokken quartz, designwastafels. De ontwerpen kenmerken zich doordat ze allemaal uit één stuk steen gehouwen zijn en zwevend met onzichtbare muurbeugels opgehangen worden.

Zo lijkt de wastafel als een puur brok steen uit de wand te komen. Boven de afvoer van elke wastafel ligt een natuurstenen tegel. Het water vloeit via de naden op natuurlijke wijze weg.

Giquadro presenteerde dit najaar nieuwe onzichtbare afvoeren die de sifon overbodig maken. Tevens werdt er een nieuwe wastafel in de CrossOver serie getoond.

Strakke vormgeving zonder afvoer in zicht
Op de Amsterdamse woonbeurs toont Giquadro voor het eerst de nieuwe afvoeren aan het publiek. Een sifon is binnen dit design overbodig omdat de wastafels worden geleverd met RVS afvoeren met een ingebouwd waterslot. Deze techniek wordt reeds gebruikt in douche goten.

Doordat de afvoer totaal uit zicht het is, zijn de huidige Flatline en CrossOver modellen nog strakker vormgegeven. Het waterslot is gemakkelijk uit elkaar te nemen en schoon te maken en heeft meer dan genoeg afvoercapaciteit.

Op de beursstand demonstreerde Giquadro de minimalistische platte Flatline wastafel met nieuwe afvoer compleet met stromend water. De ervaring leert dat dit spannende design altijd reacties uitlokt!

2 Nieuwe modellen
Daarnaast presenteert Giquadro op de woonbeurs 2 nieuwe modellen in de CrossOver serie. Het gaat om een wastafel met een vaste ladekast. We stappen met deze nieuwe modellen niet af van de zwevende combinaties, maar introduceren onze eerste vaste kast.

Deze modellen zijn uiteraard voorzien van de nieuwe afvoeren, zodat de bovenste lade geen sifon uitsparing bevat en dus helemaal te benutten is.

Zoals alle Giquadro wastafels zijn deze nieuwe modellen leverbaar in zwart graniet of wit quartz, met of zonder kraangaten en met verschillende houtdessin kasten.

Eerlijke ontwerpen
Giquadro probeert bij het ontwerpen elementen weg te laten en zaken te schrappen tot we bij de kern en de essentie van het ontwerp zijn. Onze passie ligt bij het werken met eerlijk en mooie materialen in eenvoudige maar slimme ontwerpen.

We werken met steen dat al honderdduizenden jaren op aarde is. Een mooi en puur materiaal. Of met een CrossOver, wat we in blokken gieten en als een brok steen behandelen.

De spanning in de natuur tussen water en steen, al eeuwen samen op aarde, dat is wat ons bezig houdt en ons inspireert. We hopen deze inspiratie en de spanning van water en steen met onze wastafels te kunnen doorgeven.

Bron: Giquadro.


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags