Generatiewisseling voltooid: Herstructurering taken leden Raad van Bestuur Hansgrohe AG

Per 31 maart 2011 zullen de twee langstzittende leden van de Raad van Bestuur van Hansgrohe AG, Karl-Heinz Hamman en Otto Schinle, gaan genieten van hun welverdiende pensioen.

Hun taken worden overgenomen door de recent gekozen nieuwe bestuursleden. Marc Griggel, opvolger van Karl-Heinz Hamman, neemt de taken “Productie wereldwijd”, “Kwaliteitsmanagement” en “Facilitair management” op zich.

Voor de overige bestuurstaken die werden behartigd door Otto Schinle, zijn nu plaatsvervangend voorzitter Richard Grohe (Verkoop Europa, Corporate communicatie en Pontos) en Frank Semling (Technisch Service Center) verantwoordelijk.

Systematisch opvolgingsplan
“Met het vertrek van Karl-Heinz Hamman en Otto Schinle zetten wij de volgende stap in het systematische opvolgingsplan binnen de Raad van Bestuur,” legt Siegfried Gänßlen, Voorzitter Raad van Bestuur uit.

“We voltooien hiermee de sinds 2008 zorgvuldig voorbereide generatiewisseling binnen ons management. De afgelopen negen maanden hebben wij benut om de beide nieuwe leden grondig op hun nieuwe verantwoordelijkheden voor te bereiden.”

De Raad van Toezicht en de Raad van Bestuur van Hansgrohe AG danken de scheidende leden voor hun waardevolle werk en bijdrage, die zij in hun verschillende functies de afgelopen twee decennia bij Hansgrohe AG ingezet hebben.

Siegfried Gänßlen: “Beiden blijven ook nadien nauw verbonden met de firma en zullen ons met hun raad en ruime ervaring terzijde staan.”

Inzet met hart en ziel
Karl-Heinz Hamman kwam in 1985 bij de Hansgrohe familie. Hier nam hij de leiding van de productieplanning over. In 1988 kreeg hij ook het materiaalmanagement en vanaf 1992 de productieleiding tot zijn taken. Vanaf 1999 werd hij als bestuurslid verantwoordelijk voor de productie en logistiek.

Onder zijn leiding werd de productie uitgebreid. Eerst binnen Duitsland, later internationaal in Frankrijk, Nederland, de Verenigde Staten en China.

Otto Schinle was tijdens zijn beroepsmatige leven altijd in het sanitair te vinden. Sinds 1983 is hij verkoopleider bij Hansgrohe Duitsland. In 1990 werd hij als managing director verantwoordelijk voor marketing en verkoop en vanaf 1999 in dezelfde functie binnen de Raad van Bestuur.

Zijn inzet was maatgevend voor de internationalisering van Hansgrohe AG in de jaren 1980 en ’90. Na de oprichting van Hansgrohe Duitsland nam hij hier de verkoopleiding op zich. Deze vestiging werd de afgelopen tien jaar marktleider voor kranen en douches.

Bron: Hansgrohe


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags