Feestelijke opening showroom van Sphinx in Maastricht

Sphinx opende op maandag 16 april op feestelijke wijze de showroom aan het Stationsplein in Maastricht. In de showroom zijn complete badkamerseries te zien van de merken Sphinx en Keramag, aangevuld met doucheproducten van het merk Koralle.

De officiële opening werd gedaan door Peter Regout, een nazaat van Petrus Regout, de grondlegger van Sphinx.

Petrus Regout profiteerde in de jaren dertig van de negentiende eeuw van de verkregen vrijheid om uit België grondstoffen en halffabricaten in te voeren. Daarvoor was dat door bezettingen van Franse en Spaanse troepen en vlak daarvoor door de Belgische Opstand onmogelijk.

Oorsprong Sphinx
Als een van de Maastrichtse pioniers startte hij in 1834 met eigen productie in een stoomglasfabriek. Deze floreerde zo goed dat hij daar snel een glasblazerij en in 1836 een aardewerkfabriek aan kon toevoegen.

Hieruit is het bekende Sphinx ontstaan, dat inmiddels al meer dan een eeuw specialist op het gebied van sanitair is. De achter-achter-kleinzoon van de Sphinx-oprichter verricht nu de officiële openingshandeling van deze nieuwe showroom.

Advies voor consumenten
De opening was bovendien zo feestelijk omdat vanaf 1 mei de showroom elke eerste zaterdag van de maand opengesteld wordt voor consumenten.

Vanaf zaterdag 5 mei kunnen consumenten zich tussen 10.00 uur en 14.00 uur uitgebreid door specialisten laten adviseren over de badkamerseries en –accessoires van de merken Sphinx, Keramag en Koralle. De inschrijving hiervoor kan via een link op de website van Sphinx.

Bij deze gelegenheid waren afgevaardigden van de ruim 70 Concept Centers – dealers die zich onderscheiden door het brede assortiment Sphinx, Keramag en Koralle in hun showroom – aanwezig.

Bron: Sphinx


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags