Ergonomisch doordachte badkamerserie afgestemd op mindervalide mensen

Sphinx heeft sinds kort de bekende Sphinx 300-serie opgedeeld in zeven segmenten om met één serie onder één merk invulling te geven aan alle projecten in renovatie, woningbouw, utiliteit, zorg en scholen.

De badkamerserie die vooral van toepassing is in ziekenhuizen, verpleegtehuizen en overige plaatsen waar zelfstandig badkamergebruik door mindervaliden gewenst is, is de Sphinx 300 Comfort-serie.

Onafhankelijkheid is een groot goed en draagt bij aan het zelfvertrouwen en de kwaliteit van leven. Voor mindervalide mensen is afhankelijkheid vaak erg vervelend, zeker in de badkamer of op het toilet.

Met de Sphinx 300 Comfort-serie heeft Sphinx er alles aan gedaan om de zelfstandigheid van mensen met lichamelijke beperkingen zoveel mogelijk te bevorderen. Elk onderdeel in de badkamer is ergonomisch doordacht en afgestemd op mensen met minder bewegingsvrijheid.

De Sphinx 300 Comfort-serie draagt bij aan die zelfstandigheid en zorgt voor optimaal gebruiksgemak. Of het nu gaat om de inrichting van sanitair bij ziekenhuizen, verpleegtehuizen, begeleid wonen, maar ook in de particuliere badkamersector.

De Sphinx 300 Comfort-serie voldoet aan de hoogste hygiënische eisen en alle materialen zijn eenvoudig schoon te houden. Dat is thuis al belangrijk, maar in ziekenhuizen en verpleeghuizen van levensbelang.

De nieuwe ergonomische wastafel heeft een gebruiksvriendelijke diepte van maximaal 55 cm waardoor de kraan makkelijk te bereiken is vanuit zittende positie.

Twee waterniveau’s in de binnenkom bieden verschillende gebruiksmogelijkheden, bij een half gevulde kom kan het droge voorste gedeelte gebruikt worden voor het plaatsen van bijvoorbeeld scheergerei. De zachte rondingen bieden steun voor de armen en de vlakke wastafel biedt veel beenruimte.

Het wandcloset is verhoogd van 400 mm naar 450 mm om het opstaan makkelijker te maken en het zitcomfort te verbeteren. Daarnaast is er een nieuwe verlengde wandcloset met een diepte van van 700 mm, waardoor er makkelijker over te stappen is vanuit een rolstoel.

Sphinx 300 Comfort biedt bovendien een compleet assortiment aangepaste en ergonomische kranen, die niet alleen het kwaliteitslabel KIWA dragen, maar ook het nieuwe milieulabel e-TAP.

Mobiliteit staat centraal in de Sphinx 300 Comfort-serie en dat geldt ook voor de nieuwe Koralle S320 hoekdouche met vouwdeuren.

Niet alleen is deze douche toegankelijk voor rolstoelgebruikers, maar het is tegelijkertijd een comfortabele ruimte met veel bewegingsvrijheid. Een liftmechanisme in de scharnieren zorgt ervoor dat de deuren moeiteloos open en dicht gaan.

Bron: Sphinx


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags