Dutch design in een oud jasje: Een unieke samenwerking in Maastricht

Heeft u ooit geslapen onder een zwemmende olifant? Heeft u ooit gedoucht in herfstbos?

Dit is mogelijk in het spraakmakende designhotel Teaching Hotel Chateau Bethlehem in Maastricht.

Na anderhalf jaar intensieve samenwerking tussen Hansgrohe-Axor en de Hotelschool Zuyd in Maastricht is een zeer bijzonder project gerealiseerd.

Een baanbrekend hotel
Het oude Chatêau Bethlehem op het terrein van de internationaal gerenommeerde Hotelschool Zuyd in Maastricht is verbouwd tot een baanbrekend hotel op het gebied van design.

Een aantal zeer bekende Nederlandse ontwerpers en architecten hebben het ontwerp en de inrichting van de 26 hotelkamers voor hun rekening genomen.

Designers als Richard Hutten, Job Smeets, Piet Hein Eek, Evelyne Merkx, Jurgen Bey, Fleur Muris en Marcel van Neer, D/Dock (Francesco Messori) en Gerben van der Molen (Stars Design) hebben voor de inrichting van de badkamers een keuze kunnen maken uit het brede assortiment kranen en douches van de merken Axor en
Hansgrohe.

Zeer gevarieerd
Hierdoor ontstond een zeer gevarieerde indeling van de 26 badkamers.

Axor collecties van internationale ontwerpers als Patricia Urquiola en Antonio Citterio zijn toegepast in een aantal kamers zodat er een unieke mix ontstaat van internationaal en Dutch Design.

Bart Hagevoort is verantwoordelijk voor het ontwerp van de bar en het restaurant is ontworpen door Leon de Lange. Bart Vos heeft het ontwerp gemaakt voor de publieke ruimtes.

Gerund door studenten
Het hotel zal gerund worden door de studenten van de Hoge Hotelschool Zuyd in Maastricht. Vanaf 1 juni 2010 zijn de eerste gasten welkom in dit designhotel.

Ook zijn talentvolle studenten van de Design Academy uit Eindhoven en de Academie voor Architectuur Maastricht bij dit project betrokken.

Bron: Axor


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags