Duravit’s “Tonnen” in de hoogste toren van de wereld

Met grote plechtigheid werd op 4 januari in de Verenigde Arabische Emiraten, in Burj Dubai, een bouwwerk van superlatieven ingewijd: de Burj Dubai, die tijdens de openingsceremonie naar de Emir van Abu Dhabi in Burj Chalifa werd vernoemd.

De toren, gebouwd door Emaar Properties, is met 828 meter het hoogste gebouw van de wereld. In de toren zal de “ton”, geproduceerd door de Duitse fabrikant, Duravit, een belangrijke plaats innemen.

In de afgelopen 20 jaar heeft deze badkamerfabrikant, met hoofdkantoor in Hornberg, in het Zwarte Woud, met succes een expliciete ontwerpstrategie uiteengezet en, in samenwerking met bekende namen als Philippe Starck, Sieger Design en Lord Norman Foster, badkamer- en wellnessproducten ontwikkeld die niet alleen standvastig zijn door de kracht van hun bijzondere ontwerp maar ook door hun goede prijs-kwaliteitsverhouding.

“We bieden alles op het gebied van badkamer design, van jeans tot smoking”, zegt Franz Kook, Voorzitter Raad van bestuur van Duravit.

“Starck ton”
De “ton” is een wastafelonderbouw in 1994 ontworpen door Philippe Starck voor Duravit, geïnspireerd door primitieve vormen, zoals de waskom, emmer, hand/zwengelpomp en spijker.

Door de jaren heen is de “Starck ton” Duravit’s best verkochte product van de badkamermeubels geworden en is nu overgebracht naar de luxe wolkenkrabber.

Duravit levert meer dan 1000 tonnen aan Dubai, daarnaast ook bijna 4000 wc’s en bidets en meer dan 1600 baden en wirlpools. Dit is een geweldig miljoenencontract.

Een complete vakkundige service die ongetwijfeld meer deuren opent voor de Duitse badkamerfabrikant en misschien ook nog een aantal torens.

Bron: Duravit


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags