Duravit Vero Black: Kleurgeschiedenis uit de badkamer

Sorrento-blauw, kerrie, mosgroen, karneool, granaat, bruin, lila, Key West, Greenwich…

In de jaren zeventig en tachtig haalde Duravit het onderste uit de kleurenkan en daarmee schreef het bedrijf niet alleen geschiedenis op het vlak van kleurgebruik, maar appelleerde het ook aan de smaak van veel mensen met een badkamer.

In de jaren daarna kende de drang naar het gebruik van kleuren een kentering: In de sanitaire keramiek is wit sinds meer dan tien jaar het onbetwiste succesnummer.

Wit, koel en ongezellig? Niet zonder meer: In de comfortabele wellness-baden van vandaag leggen badmeubels in de meest uiteenlopende oppervlakken, van warme houttinten tot kleurige frontpanelen, harmonische verbindingen of contrastrijke accenten.

Glans, glamour en krachtige kleuren
Net als in woonkamers en keukens kent hoogglans ook in badkamers een nieuwe bloei. Edel gelakte frontpanelen harmoniëren perfect met glanzende keramische oppervlakken en geven badmeubels een unieke, stijlvolle look.

Gevarieerde badmeubelprogramma’s in hoogglanswit stralen bij Duravit. In de X-Large-serie werd het palet uitgebreid met de kleur „Cappuccino“, en daarnaast bekoort het nieuwe badgamma PuraVida met krachtige kleuren – diep rood en edel zwart.

Ook het meest verkochte losse badmeubel van Duravit, de tonvormige wastafelonderbouw uit de Phillipe Starck-serie, gaat sinds kort niet alleen in witte, maar ook in zwarte hoogglanslak gekleed.

Meer zwart
In het verlengde daarvan steekt Duravit ook wastafels, toiletten en bidets in een nieuwe outfit: Vero, de klassieker uit het badprogramma, straalt niet meer alleen in puur wit, maar ook in edel zwart, en zo zijn creatieve en op zichzelf staande combinaties mogelijk.

Zwart staat voor exclusiviteit en elegantie. Zwart is echter ook een statement van moed, vastberadenheid en een extravagante stijl. In het badkamerdesign maakt zwart aantrekkelijke contrasten mogelijk.

Met rechte lijnen en een tijdloos karakter is Vero als archetype van een heldere vormgeving uitermate geschikt voor kleurenspelen in zwart-wit.

In zijn unieke design met de klassiek hoekige basisvorm combineert het Vero-programma purisme met een vleugje nostalgie en kan het in badkamers in de meest uiteenlopende stijlen worden toegepast.

Zwart-wit heeft traditie
Volgens een ongeschreven wet keert elke modetrend ooit terug. Met zwart in de badkamer is het dan ook niet anders.

Reeds begin jaren tachtig had Duravit twee volledige badkamerseries in glanzend zwart, en ook later waren er telkens opnieuw kleurenspelen in zwart-wit: De Bagnella wastafelcombinatie, met een witte waskom op een zwarte zuil, was jarenlang een klassieker, en ook in de Lavillette- en Giamo-reeks kon op verzoek een zwartglanzende zuil bij een witte wasbak worden geleverd.

Naar aanleiding van ISH 1995, ‘s werelds grootste sanitairbeurs, zette Duravit de zwart-wit-traditie voort met een gewaagde interpretatie: De witte wastafel ging vergezeld van de legendarische Giamo-Moooh!-zuil met koeienvlekken.

Bron: Duravit


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags