Duravit 08

Dankzij de nieuwe montagehoogte van 45 cm laat de Fogo-console zich zelfs als zitje in de badkamer benutten.

De ideale partner daarbij is een comfortabele en elegante opzetbak met een cilindervorm, uit de bekende wastafelfamilie Bacino.

De bijzondere geometrische vorm van de wastafel volgt de heldere horizontale lijn van de Fogo-console consequent op verticale wijze.

Een hoogte van 46 cm, een doorsnede van 37 cm en een diepe binnenbak zonder kraangat en overloop maken de cilindrische opzetbak gebruiksvriendelijk.

De nieuwe Fogo-console is verkrijgbaar in de breed-tes 60, 80, 100, 120, 150 en 180 cm.

Royale schuif-kasten maken van de lage console een opbergwonder.

De slanke Bacino opzetbak kan naar keuze aan de zijkant of in het midden op de console worden geplaatst.

Naar behoefte beschikt Fogo over genoeg plaats voor twee opzetbakken.

Als solitaire oplossing met een breedte van slechts 60 cm bieden Fogo en Bacino een perfecte wasplaatsoplossing, ideaal voor kleinere nissen of gastentoilet.

Naar wens kunnen ook alle Duravit opzetbakken en wasschalen op een hoogte van 90 cm met de Fogo-console worden gecombineerd.

Completerende spiegels in 120, 150 en 180 cm breedte zijn met nieuwe verlichtingslengtes van 96 cm of 127 cm uitgerust. Een nieuwe, wandhangende halfhoge kast in karakteristieke
Fogo-look herbergt op 88 cm hoogte, 50 cm breedte en 23 cm diepte de dagelijks benodigde badspullen.

Leverbare oppervlakken zijn: echthout fineren Amerikaans noten, Macassar, Essen olijfboom, Amerikaans kersen, en geheel nieuw, ook eiken gekalkt.

De nieuwe oplossingen voor het gastentoilet zijn de wastafels uit de serie Vero – als 40 cm brede variant met een in het midden geplaatste kraan of als lengte variant, met slechts 23 cm uitsteek naar voren en met kraan aan de zijkant.

De klassieke, heldere vormgeving van de wastafel loopt door in de onderkasten waardoor een smalle kubus ontstaat.

Een bijzondere aanvulling: een 30 cm breed kastje, dat niet alleen als plek voor schone gastenhanddoekjes dient, maar door een klapdeur een uitneembare chromen korf tevoorschijn tovert, waarin de handdoekjes na gebruik kunnen worden opgeborgen.

Het „waskorfkastje“ kan los worden geplaatst of samen met de onderkast door middel van een gezamenlijke afdekplaat worden verbonden.

Als afronding heeft X-Large ook een bijpassende spiegel paraat.

Juist kleine ruimtes profiteren van een frisse kleurtoepassing, want door crème-achtige, gedempte kleuren lijken ze groter.

Hier komt het nieuwe oppervlak „cappuccino hoogglans“ goed tot zijn recht.

Met een pastelachtige glans oogt ze luchtig en brengt een zachte „koffiesmaak“ in de ruimte.

Maar ook grotere badkamers krijgen met deze zachte en decente kleur meer glans.

In anderen gevallen is voor een perfecte ruimtevormgeving een krachtiger contrast nodig.

Hier zet het nieuwe echthout eiken antraciet oppervlak de juiste toon, terwijl de nieuwe Teak-tint, een decor vormt voor een uitgesproken warme uitstraling.

Voor het eerst doet een meubel met zitgelegenheid zijn intrede in de trolleyparade van Duravit.

Onderkasten met open vakken en wandboards in meerdere maten, zoals de kast in een nieuwe hoogte van 132 cm, maken het X-Large programma compleet.

Op de console rust de keramische wasbak, die – aan de achterzijde geglazuurd – ook in de spiegel een perfect beeld toont.

Onder de console zet een onderkast met keramisch front de keramiek module voort.

Het front is 80 mm diep en wordt uit één stuk gegoten, vakmanschap van de keramische technici van Duravit.

Het totale ensemble wordt rondom afgewerkt met een stabiel aluminium kader.

Daarmee is het architectonische beeld compleet.

Als geheel kan mirrorwall vier breedtes van 1200 tot 1700 mm innemen alsook een breedte van twee meter, die als losse- of dubbele oplossing kan worden vormgegeven.

Het resultaat: een spiegelwandsysteem, dat zowel in grote alsook in kleine badkamers de vormgegeven kwaliteit van de ruimte ondersteunt.

Aan de binnenzijde zijn drie vlakke lampen geïntegreerd en in overzichtelijke boxen uit kersenhout, direct aan de vleugels bevestigd, is alles binnen handbereik, wat men bij de dagelijkse verzorging nodig heeft.

Extra zijn nog de verborgen zijkasten, die niet alleen praktische stopcontacten herbergen, maar ook nog meer waardevolle opbergruimte bieden.

Bron: Duravit


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags