Dornbracht Water Dispensers: aanvullingen op het productprogramma

Op de internationale vak- en publieksbeurs Living Kitchen in Keulen (imm, 18 – 23-1-2011) presenteerde kranenfabrikant Dornbracht aanvullingen op de vorig jaar voor het eerst geïntroduceerde Water Dispensers.

Behalve Tara Ultra en Lot zal het comfortabele systeem van mengkraan, waterfilter en heetwatertank nu ook passend bij de keukenkranen Tara Classic, Elio en Meta.02 verkrijgbaar zijn.

Met één druk op de hendel leveren de Water Dispensers onmiddellijk heet water (93°C). Warme dranken zoals koffie en thee kunnen zo op elk moment snel en comfortabel worden bereid. Ook kunnen babyflesjes met heet water worden uitgespoeld of hardnekkige etensresten van het servies worden verwijderd.

Naast een variant als Hot Water Dispenser is hij ook verkrijgbaar als Hot & Cold Water Dispenser . Ook bij deze variant is de bediening uiterst comfortabel: bedieningshendel naar achter: koud water, bedieningshendel naar voren: heet water.

De designtaal van de op de Living Kitchen nieuw gepresenteerde Water Dispensers werd ontwikkeld op basis van drie qua vormentaal zeer uiteenlopende series: de Tara Classic Water Dispenser is net als de serie gekenmerkt door purisme en de typische cilindrische hendelgreep.

De variant Elio pikt de ronde en harmonische vormen van de serie op en zet deze consequent voort in de Water Dispenser. De Meta.02 Water Dispenser garandeert een reductie van vorm en volume. De slanke cilindrische hendel toont evenals de cilindrische vormen van de mengkraanbody de esthetiek van de serie Meta.02.

De reeds op de meubelbeurs Salone Internazionale del Mobile 2010 in Milaan voorgestelde Tara Ultra Water Dispenser is afgeleid van de voor de serie typische slanke en ronde uitloopvorm en de in de context van de serie Lot gecreëerde variant is sculpturaal, opvallend hoekig, met een extreem platte uitloop en daarmee een bijzonderheid op de markt.

De Tara Ultra Water Dispenser werd pas onlangs in de categorie Kitchen/Appliances onderscheiden met de Good Design Award van het Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design.

De Water Dispensers zijn ideaal voor gebruik in de Water Zone Drinking, die binnen het concept van de Water Zones tegemoet komt aan de wens van een eigen drinkwaterbron in de keuken of in andere ruimtes.

Hot Water Dispensers en Hot & Cold Water Dispensers zijn verkrijgbaar in de kleuren chroom en platina mat. De Water Dispensers uit de serie Tara Ultra zijn reeds verkrijgbaar. Die uit de serie Lot, Tara Classic, Elio en Meta.02 zijn vanaf zomer 2011 leverbaar.

Bron: Dornbracht


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags