Dornbracht: Transforming water

Met Ambiance Tuning Technique presenteerde kranenfabrikant Dornbracht op de vakbeurs SHK in Essen een nieuwe technologie die het mogelijk maakt water te gebruiken om unieke scenario’s te creëren.

Als symbiose van waterbelevenis, esthetische architectuur, minimalistisch design, bedieningscomfort en innovatieve regelingstechnologie definieert Ambiance Tuning Technique het fenomeen douchen op een volkomen nieuwe manier.

‘Transforming Water’
De nieuwe technologie werd onder de conceptionele titel ‘Transforming Water’ ontwikkeld.

“Transforming Water markeert de volgende stap op het pad van het inlossen van Dornbrachts merkbelofte the Spirit of Water: van waterverplaatsing tot waterbelevenis“, aldus directeur Andreas Dornbracht.

“Met Ambiance Tuning Technique kunnen voor het eerst verschillende soorten stralen via voorgeprogrammeerde choreografieën uit watertemperatuur- en hoeveelheid gecombineerd worden tot scenario’s die tegemoet komen aan de individuele badrituelen.”

Balancing, Energizing & De-Stressing
De drie scenario’s Balancing, Energizing en De-Stressing beïnvloeden de drie menselijke dimensies lichaam, geest en ziel.

Elk van deze scenario’s gaat via JustRain, WaterSheet en WaterBar zo individueel om met de kracht en de geest van het water, dat elke gebruiker hierdoor zelf zijn stemming kan beïnvloeden.

Bij regelmatig gebruik worden de scenario’s een persoonlijk ritueel en verlenen de douche-ervaring een nieuwe kwaliteit.

De centrale componenten van de Ambiance Tuning Technique zijn eTool, eValve en eSwitch. Gekoppeld in een open systeemarchitectuur vormen ze de voorwaarde om water als belevenis te verrijken en verder te intensiveren.

eTool: de perfecte combinatie tussen esthetisch design en individueel bedieningscomfort
Door zijn minimalistisch design past eTool zich ideaal aan in elke hoogwaardige badkamerarchitectuur en biedt tevens een optimaal bedieningscomfort: alle wezenlijke functies kunnen door één keer drukken op bepaalde toetsen meteen worden geactiveerd.

De gebruiker heeft twee mogelijkheden om het water te ervaren: enerzijds door de individuele regeling van de afzonderlijke waterpunten met hun verschillende straalsoorten , anderzijds door de door Dornbracht speciaal ontwikkelde scenario’s Balancing, Energizing en De-Stressing.

Bij de individuele regeling worden de waterpunten met de bijbehorende toets gekozen en de temperatuur- en hoeveelheidregeling geschiedt comfortabel via de draaiknop.

Een lichtaura rond de toetsen geeft de gebruiker een intuïtieve feedback over zijn actuele instellingen.

Net als bij de toetsen geeft ook bij de draaiknop een lichtaura aan welke instelling momenteel actief is: rood-blauw aura – temperatuurregeling actief, wit aura – hoeveelheidregeling actief.

De drie voorgeprogrammeerde scenario’s worden door twee seconden tedrukken op de betreffende toets geactiveerd: de daaropvolgende waterchoreografieën starten nu automatisch.

Binnen de scenario’s wisselen de temperatuur- en hoeveelheidinstellingen van de verschillende waterpunten elkaar af. Dit wordt mogelijk gemaakt door de elektronische klep eValve, die direct achter elk waterpunt zit.

eSwitch is verantwoordelijk voor stroomtoevoer en communicatie tussen eValve en het bedieningspaneel eTool. De geïntegreerde servicepoort in de eSwitch maakt de configuratie en diagnose van het systeem mogelijk.

Ambiance Tuning Technique is leverbaar vanaf september 2010.

Bron: Dornbracht


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags