Dornbracht, the SPIRIT of WATER bathroom/Vol. 2

Tijdens de Salone del Mobile (16-21 april 2008) presenteerde Dornbracht de nieuwe uitgave van de publicatie “the SPIRIT of WATER/bathroom Vol. 2”.

Deze combinatie tussen magazine en productcatalogus belicht een breed spanningsveld tussen kunst, cultuur, design, architectuur, filosofie en techniek.

Zelfs meer dan voorheen gaat de SPIRIT of WATER een eigen richting in, met nieuwe onderwerpen en bemoedigende discussies.

Zo levert Dornbracht zowel voor de branche alsook voor de klanten impulsen, die uitgangspunt zijn voor nieuwe ideeën en ontwikkelingen.

“Wanneer je de actuele uitgave onder een noemer zou moeten samenvatten“, zegt directeur Andreas Dornbracht “zou dit het woord ‘idealisme’ moeten zijn.

Want idealen zijn meer dan doelstellingen met betrekking tot ontwikkeling en productie.

En idealisme is meer dan alleen een gelukkige toestand.

Wat idealisme bijvoorbeeld voor onze levensstijl betekent, belicht Eva Karcher in haar bijdrage.

In de huidige en toekomstige publicaties willen we de lezers een groter inzicht verstrekken in de idealen van onze conceptuele, ontwikkeling- en productieprocessen door reportages over onze fabriek.

Want wij geloven, dat u op deze manier nog beter kan begrijpen waar het merk Dornbracht voor staat.“

Zo heeft de designcriticus Thomas Edelmann een interview met Benedikt Sauerland van Sieger Design, over het ontstaan van het productprogramma ELEMENTAL SPA, geïnspireerd door en zelfs ideaal van de natuurlijk bron.

Een soortgelijk interview zal in de toekomst als nieuwe format in iedere uitgave van the SPIRIT of WATER worden geïntegreerd.

Zo wordt naast de culturele betrokkenheid ook versterkt aandacht gegeven aan de technische capaciteiten van Dornbracht.

Ook de architectuur theoretici Ilka en Andreas Ruby, houden zich in hun essay bezig met idealisering „Ruil de natte cel in voor een woonbadkamer“ bevat opmerkingen voor hedendaagse ontgrenzing van de badkamer.

Beide doceren architectuur aan verschillende universiteiten in Europa en Amerika en dragen bij aan internationale publicaties over moderne architectuur.

De essay is de eerste bijdrage in de nieuwe rubriek “NEW STANDARDS“, in the SPIRIT of WATER waar architecten worden uitgenodigd om te schijven over New Standards – betrekking hebbende op verschillende woontypes – van klassieke eengezinswoningen tot en met sociale woningbouw.

De kunsthistoricus en journaliste Eva Karcher heeft het begrip “Idealisme“ uiteengezet, waarbij ze de Renaissance van het begrip in onze cultuur belicht.

Petra Schmidt, voormalige hoofdredacteur van de FORM, heeft met Interieur
Designlegende Andrée Putman een interview over haar idealen en zal in de komende uitgave het interview voortzetten en de MADISON badkamer voorstellen, welke Andrée Putman exclusief voor Dornbracht heeft ontworpen.

De CREATIVITY sectie documenteert de actuele bijdragen aan de Dornbracht Culture Projects.

De kunstenares Taryn Simon heeft met haar tentoonstelling ”An American Index of the Hidden and Unfamiliar“ op de MMK Frankfurt een Amerika geportretteerd, zoals weinigen het kennen.

Muziekcriticus Tobias Ruderer schrijft over de installatie “Noises for Ritual Architecture“, die Dornbracht begin dit jaar tijdens de Passagen van de meubelbeurs Keulen heeft voorgesteld.

Hij schrijft ook over de in deze context verschenen eerste verzameling van ruimteklanken voor de ritueelarchitectuur in de badkamer – NOISES 1-3.

Zo beschrijft the SPIRIT of WATER alweer voor de derde maal de identificatie van Dornbracht met het element water, welke zich over vele jaren in de uiteenzetting met cultuur en rituelen heeft gemanifesteerd.

Vanaf de allereerste uitgave, had the SPIRIT of WATER als doel de barrière geassocieerd met deze ruimte te doorbreken – van betrokkenheid met cultuur in de badkamer naar design van nieuwe woonruimtes.

The SPIRIT of WATER bevat interviews, essays en commentaren van gerenommeerde auteurs zoals Ingeborg Harms, David Bosshart, Oliver Herwig en schept zo de verbinding tussen inspiratie, dialoog en innovatie, die het denken en het werk bij Dornbracht kenmerkt.

De in de magalog gepresenteerde kranen en accessoires worden getoond met referenties naar lifestyles, trends, materiaalcombinaties, mogelijke productensceneringen en mogelijke presentatiemanieren.

De feitelijke productinformatie werd hier bewust weggelaten.

Ze zijn in een eigen medium voor alle series samengevat, tot en met de informatie over oppervlakken, kleuren en de Dornbracht x-tra Service.

„the SPIRIT of WATER /bathroom Vol. 2” heeft 208 pagina’s en verschijnt steeds in twee drietalige versies. De magalog kan worden besteld via: www.dornbracht.com.

U kan hier de pdf versie downloaden.

Bron: www.dornbracht.com


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags