Dornbracht presenteert Gentle

Op de vakbeurs ISH in Frankfurt presenteerde kranenfabrikant Dornbracht met Gentle een noviteit die vanzelfsprekend en elegant past in de dagelijkse architectonische context.

Het bijzondere in het dagelijkse – Gentle belichaamt de kwaliteit van de functie in een onopgewonden vorm. Deze gedachte transporteert ook de Gentleslogan: ‘Everyday elegance’.

“Gentle volgt een concreet mengkraan-ontwerp waarmee de architect Matteo Thun zich tot Dornbracht heeft gewend”, legt directeur Andreas Dornbracht uit. “Anders dan bij andere Dornbracht series zit het bijzondere bij Gentle juist in de normaliteit van zijn vorm. Daarmee openen we heel bewust onze vertrouwde vormencanon.”

De naam ‘Gentle’ (Eng. = vriendelijk, zacht) beschrijft een aangenaam karakter. Het impliceert tegelijkertijd zachtheid, maar ook klasse – denk bijvoorbeeld aan ‘gentleman’. De handstrelende, vrouwelijke vorm van de kranenserie krijgt daarmee ook een stijlvolle mannelijke touch.

“Onze hoofdideeën achter het ontwerp zijn eenvoud, lichtheid en duurzaamheid”, aldus Matteo Thun. “Gentle is easygoing en spreekt voor zich. De terughoudendheid van de vorm, de heldere lijnen en de tactiele beleving maken Gentle bijzonder.” Het resultaat is een zacht, natuurlijk design, dat door de dag begeleidt zonder zich op te dringen.

Bron: Dornbracht


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags