Designprijzen bevestigen de innovatiekracht van Duravit

Designprijzen bevestigen de innovatiekracht van Duravit.

Designercoöperaties vragen om een hoge design creativiteit, maar ook om onafhankelijkheid en het durven nemen van risico’s bij het ondernemen.

Bij badkamerfabrikant Duravit lijkt de moed voor dit risico beloond te worden, een reeks onderscheidingen bevestigen de innovatiekracht van de designconcepten die deze badkamerfabrikant op de markt heeft gebracht.

PuraVida
Zo ontving de nieuwe serie PuraVida, ontworpen door Phoenix Design: red dot award, iF Product Design Award 2010, Good Design Award 2009 van het Chicago Athenaeum en een gouden medaille bij de wedstrijd ,Gute Gestaltung 10’ van de Duitse Design Club (DDC).

Verder is ook de nominatie voor de designprijs van de “Bundesrepublik Deutschland 2010” binnen. Ontwikkeld als „Poëzie van de luchtigheid“, kon ze de juryleden overtuigen met haar zachte vormen en zachte golfbewegingen.

Inipi
Ook de stap van Duravit, om de sauna, met het concept „Inipi“ uit de kelder te halen en in de bad- of slaapkamer te brengen, werd meervoudig onderscheiden: Nominatie designprijs van “Bundesrepublik Deutschland 2010”, iF Product Design Award 2010, red dot „best of the best“ en predikaat DESIGN PLUS.

Vier hele jaren hebben EOOS en Duravit in dit project geïnvesteerd en zich onder andere op een cultuurhistorische speurtocht begeven.

Uit de oorspronkelijke zweethut van de Lakota-Indianen ontstond zo een moderne designsauna, die door verborgen hightech overtuigt.

Bron: Duravit


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags