De eerste volledig doorspoelbare toiletrol

Lotus®, een van Georgia-Pacifics toonaangevende toiletpapiermerken, lanceert Aqua Tube™, het allereerste volledig doorspoelbare, biologisch afbreekbare toiletrolletje dat consumenten meer comfort en gebruiksgemak biedt.

Uit recent onderzoek uitgevoerd door Lotus® blijkt dat 80% van de consumenten interesse heeft om Aqua Tube™ te gebruiken, onder meer omwille van het gebruiksgemak.

73% van de ondervraagden geeft aan dat zij het lege toiletrolletje telkens zelf moeten opruimen. Dankzij Aqua Tube™ is dit vervelende karweitje voorgoed verleden tijd. Het biologisch afbreekbare rolletje mag gewoon door het toilet worden gespoeld en zal volledig verdwijnen.

Baanbrekende innovatie op het gebied van toiletpapier
Consumententesten noemen Aqua Tube™ de nuttigste en aantrekkelijkste innovatie op het gebied van toiletpapier van de afgelopen decennia. Meer dan 1 op 2 consumenten recycleert zijn toiletrolletjes niet direct: ze laten ze rondslingeren tot iemand anders ze opruimt of gooien ze bij het gewone huisvuil.

Bovendien worden, van alle papierproducten, lege toiletrolletjes het minst gerecycleerd: slechts 55% van de respondenten recycleert de rolletjes altijd.

De doorspoelbare Aqua Tube™ biedt consumenten een nieuwe oplossing. Dit toiletrolletje van de toekomst is het eerste product van zijn soort op de markt. Voor het eerst kunnen consumenten kiezen of ze het biologisch afbreekbare rolletje doorspoelen of recycleren.

Aqua Tube™ is een unieke ontwikkeling. Lotus ® toiletpapier heeft een manier ontdekt om papier zo stevig te maken dat het als toiletrolletje kan worden gebruikt en toch snel oplost als het in contact komt met water. Aangezien het is vervaardigd van biologisch afbreekbaar materiaal, begint het af te breken bij het doorspoelen.

Belangrijkste onderzoeksresultaten
Lotus® toiletpapier heeft in België, Frankrijk en Spanje via Ipsos een onderzoek uitgevoerd bij meer dan 3000 consumenten. Dit zijn de belangrijkste resultaten:

– 82% van de ondervraagden heeft interesse om de nieuwe Aqua Tube™ te kopen. De belangrijkste redenen hiervoor zijn gebruiksgemak (38%) en het milieu (24%).

– Dit strookt met de conclusiedat slechts 55% van de consumenten lege toiletrolletjes direct recycleert; één op vijf respondenten gooit het rolletje bij het gewone huisvuil en bijna 30% laat het rolletje gewoon rondslingeren op het toilet tot iemand anders het opruimt.

– Vrouwen vervangen de toiletrol vaker dan mannen (respectievelijk 83% en 62%). Aqua Tube™ beantwoordt dus aan een reële situatie.

– 65% van de ondervraagden gelooft dat een doorspoelbaar rolletje ervoor zou zorgen dat de andere gezinsleden vaker lege rolletjes zouden opruimen.

Een bron van ergernis
Caroline Delhaye, marketingmanager Lotus “De resultaten van ons onderzoek geven duidelijk aan dat er een opportuniteit is voor Aqua Tube™ omdat we een oplossing bieden voor een bron van ergernis die consumenten hebben aangekaart.

80% van de consumenten zegt dat ze het product zouden kopen. We hebben ook heel positieve reacties op het product gekregen van onze partners in de detailhandel. Aqua Tube™ zorgt voor meer gebruiksgemak tijdens het toiletbezoek.

Je moet enkel het rolletje doorspoelen en het wordt onmiddellijk afgebroken in de leidingen. Bij Lotus zijn we ervan overtuigd dat Aqua Tube™ het toiletrolletje van de toekomst is, voor alle soorten toiletpapier.

Het is een allroundtoiletrolletje aangezien het kan worden gerecycleerd, doorgespoeld of gecomposteerd.”

Bron: Aqua Tube


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags