Ceramiche Refin presenteert Bluetech

De nieuwe generatie keramische tegels gebaseerd op Belgisch hardsteen.

In het historische Cantillon, het Brussels museum van de Geuze, is de nieuwe serie geïntroduceerd, te midden van de vaten authentiek gebrouwen geuzelambiek.

De introductie was nog maar anderhalve maand geleden, maar de nieuwe serie Bluetech is al een groot succes.

Niet van echt te onderscheiden
De tegels, die vervaardigd zijn met de laatste technieken, zijn niet van echt te onderscheiden en zijn daarom al een goed gevraagd product op de Nederlandse markt.

De verschillende structuren zijn een exacte kopie van de laatste trends binnen de Belgische natuursteen zelf, die beduidend minder zwart aandoen dan voorheen.

Op de tegels zelf zijn duidelijk sporen calciet en fossielen te vinden, die niet onderdoen voor de echte exemplaren die te vinden zijn op de natuursteen. De licht gekante randen van de Bluetech Vintage zijn slechts een detail die de tegel een antiek uiterlijk geeft.

Vintage
Bluetech Vintage heeft een grijsblauwe kleur met donkerdere nuances en witte vlekjes die doen denken aan sporen calciet in de steen.

De krasjes op het oppervlak geven samen met de gekartelde rand en de afgeronde hoeken het karakteristieke aspect van natuursteen die door de tand des tijds is getekend.

Concept
De keramieken tegels Blutech Concept hebben een donkergrijze kleur die tegen het zwart aanligt, met kleine lichte sporen.

Het oppervlak is niet glad maar gebouchardeerd, met een klein reliëf dat doet denken aan het typische “anticato” effect van natuursteen die is aangetast door de tand des tijds.

Format
Het oppervlak van de Bluetech Format is mat en heeft een donkergrijze kleur die naar blauw neigt, met sporen en witte aderen.

De tekening wordt gekenmerkt door een lichte ronde inslag die aan de sporen van fossielen doet denken, die vaak te vinden zijn in de Pierre Bleue waaruit de collectie Bluetech haar inspiratie heeft gehaald.

Style
Bluetech Style is lichtgrijs met een neiging naar blauw, de typische kleur van de bekende Belgische steen die ook aan die kleur zijn naam dankt.

Het oppervlak is glad en mat en heeft donkerdere nuances en lichte vlekjes die doen denken aan sporen calciet, kenmerkend voor deze steen.

Design
Het Bluetech Design heeft een lichtgrijze geschakeerde kleur, met witte sporen in herinnering aan de calcietkristallen, kenmerkend voor de originele natuursteen waarop de Bluetech is geïnspireerd.

Het gestructureerde oppervlak, dat doet denken aan de mechanische bouchardering van steen, geeft de Bluetech Design tegels het typische gepointilleerde effect en zorgt voor een extra antislipstructuur.

De nieuwe Refin Bluetech serie is verkrijgbaar bij de betere tegel-speciaalzaken.

Bron: Ceramiche Refin


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags