Badkamer verbouwen grootste verrassing in top 5 zomerklussen

De thuisblijvers hebben deze zomer stevig verbouwd. Dat blijkt uit een onderzoek van Werkspot.nl, de marktplaats voor klussen in en om het huis.

Werkspot.nl vroeg haar opdrachtgevers welke klussen zij deze zomer hebben uitbesteed. Uit het onderzoek bleek dat vooral de buitenboel werd aangepakt.

Verrassend hoog
Naast voorspelbare klussen als ‘het terras aanleggen’ en ‘het dak vernieuwen’, scoorde de ‘badkamer verbouwen’ verrassend hoog. Niet een typische zomerklus, maar wel nummer vier in de top vijf van zomerklussen.

Meer opdrachten
Tijdens de zomerperiode in 2010 werden beduidend meer opdrachten geplaatst dan in 2009.

Al deze zomerklussen hielpen Werkspot.nl aan een mijlpaal in haar bestaan: de 200.000e opdracht werd geplaatst.

De top vijf zomerklussen:

1. Terras aanleggen
2. Dakkapel plaatsen/dak vernieuwen
3. Buitenboel schilderen
4. Badkamer vernieuwen
5. Serre/uitbouw plaatsen

Verrast
Joost Gielen, oprichter van Werkspot.nl: “De sterke stroom aan opdrachten tijdens de zomerperiode heeft ons enigszins verrast.

Uit de gesprekken die we met een groot aantal opdrachtgevers voerden, kwam naar voren dat velen ervoor kozen om niet op vakantie te gaan maar hun geld aan het onderhoud of een verfraaiing van de woning te besteden.

Verder bleek dat verbouwen nog steeds als “het nieuwe verhuizen” geldt. Men kiest liever voor een verfraaiing van de woning dan dat men risico gaat lopen op een instabiele huizenmarkt.”

Bron: ANP


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags