Axor Urquiola

Axor Urquiola

Poëtisch en levendig: Patricia Urquiola ontwerpt een badkamer voor Axor die uitnodigt om in weg te dromen.

Haar creaties zijn levendig, geïnspireerd door herinneringen en haar fantasie. Ze belichamen een harmonieuze mix die aan haar ontwerpen een vorm van poëzie toevoegt. Samen met Axor (www.axor-design.com), het designermerk van Hansgrohe AG, introduceert de creatieve designer Patricia Urquiola een nieuw badkamerconcept.

Met het levendige en temperamentvolle ont-werp van de nieuwe Axor Urquiola badkamercollectie en het nieuwe vrouwelijke ruimteconcept worden niet alleen innovatieve producten geïntroduceerd. Er ontstaat een samenspel dat intimiteit en warmte in een veilige omgeving waarborgt.

Axor Urquiola

Van droom tot collectie
[avatar:https://www.sanigids.nl/wp-content/ontwerpers/urquiola.gif]Patricia Urquiola[/avatar] begon in 2005 na te denken over haar visie op de badkamer, in het kader van het Axor WaterDream project.

“Het was een ware droom die ik kon realiseren met Axor,” blikt de designer terug, “een spannend experiment waarin we elkaar leerden kennen en dat de basis vormde voor onze verdere sa-menwerking.”

De droom is nu realiteit geworden doordat de in-spiratie van de Axor WaterDream natuurlijk terugkomt in de Axor Urquiola badkamercollectie.

Axor Urquiola

Axor Urquiola en het ruimteconcept waarop het is gebaseerd, belichamen Patricia Urquiola’s veelzijdige persoonlijkheid en haar eclectische benadering van alles: Axor Urquiola creëert een sfeervolle ruimte vol licht en flair, verbonden door een zeker thema van poëzie en harmonie.

De ontwerpster voegt naast in-novatie en functionaliteit een gevoel van sympathie en behaag-lijkheid toe. Voor Axor Urquiola combineerde zij al deze aspec-ten met elkaar en laat ons, door haar geheel eigen vrouwelijke concept, de badkamer opnieuw beleven.

Axor Urquiola

Intimiteit en beleving
Verschillende domeinen komen samen in het design- en ruimte-concept van Axor Urquiola. De slaapruimte is niet langer strikt gescheiden van de badkamer – in plaats daarvan zijn de twee ruimtes samengevoegd en bieden een harmonieus geheel van slapen, verzorgen, ontspannen en regeneratie.

En zo werkt het ook met de producten. Het zijn de vloeiende overgangen, zachte vormen en vriendelijke rondingen die als een rode draad door het ontwerp van de producten en de gehele architectuur van de ruimte leiden en Axor Urquiola definiëren.

Axor Urquiola

Individuele elementen in een harmonieus geheel
Ieder individueel product van Axor Urquiola toont een poëtische noot. Samen vormen zij een harmonieuze invulling van het ruim-teconcept, waarin ieder individueel object zijn eigen rol speelt.

Zo stroomt het natuurlijke element water uit de kranen, met hun aangenaam vormgegeven grepen die als een organisch en asymmetrisch element uit de basis van de kraan lijken te groei-en.

Een vrijstaand scherm, ook wel paravent genoemd, dat als radiator kan worden gebruikt, geeft warmte aan de ruimte en maakt een visuele scheiding van de slaapkamer en de badkamer mogelijk, terwijl de ruimte open blijft.

De vorm van de waskom-men en het bad herinneren aan de wastobbe uit vroegere tijden en de “goede oude tijd”.

Axor Urquiola

“Deze collectie kan iedereen fascineren en maakt het mogelijk ons eigen domein van welzijn individueel te ontwerpen,” legt brandmanager Philippe Grohe uit. “Er zijn ontelbaar veel moge-lijkheden voor een uniek ontwerp doordat Axor Urquiola onze meest uitgebreide en complete badkamercollectie tot nu toe is, bestaande uit kranen, accessoires, een bad en waskommen tot aan een radiator, die zowel vrijstaand als aan de wand geplaatst kan worden.

Axor Urquiola

De poëzie van geborgenheid
Dankzij de veelvoud aan producten binnen de Axor Urquiola col-lectie, laat de designer voldoende vrijheid voor iedereen om zijn of haar eigen persoonlijk ruimte te creëren: “Axor Urquiola is vooral een ruimteconcept,” verklaart Patricia Urquiola, “gedreven door persoonlijkheid, door de vele kleine herinneringen en per-soonlijke objecten die van een ruimte een thuis maken: een an-tieke lamp hier, een moderne stoel daar, een schaal met schel-pen van de laatste vakantie aan zee…”

De designer vertaalde haar perceptie van levendige omgevingen, historische rolmodellen en de dagelijkse situatie zeer pragmatisch naar het Axor Urquiola ruimteconcept. Daarbij heeft ze de ruimte zo vormgegeven dat mensen elkaar hierin kunnen ontmoeten, met elkaar kunnen communiceren terwijl ieder toch zijn eigen intieme ruimte behoudt.

Een voorbeeld hiervan is de individuele plaatsing van de wastafels tegenover elkaar, waarbij men niet compleet gescheiden is, maar wel ruimte voor zichzelf heeft. “Ik ontwierp deze badkamer voor een denkbeeldig koppel, voor twee verschillende persoonlijkheden. Intimiteit was hierin heel belangrijk voor mij: ik zie de ruimte rondom de wastafel als een plaats waar ik aan mijn eigen behoeften kan voldoen.”

Axor Urquiola

Dit is ook het idee achter de twee baden, door de designer naast elkaar geplaatst. Deze indeling maakt het mogelijk voor de gebruikers om met elkaar te communiceren en zich toch geborgen te voelen in de eigen intieme ruimte.

Voor Patricia Urquiola is dit de ultieme vorm van intimiteit. Deze gedachte is terug te zien in het gehele ruimteconcept van Axor Urquiola, bijvoorbeeld in de doucheruimte. Hier plaatst ze de douches tegenover elkaar, als een ontmoetingsplaats.

Tussen de individuele doucheruimtes plaatst zij planten. Deze nemen de functie van een “filter” aan, zowel naar de buitenwereld als ook binnen de eigen ruimte. Ze schermen de douchende personen af van de omgeving en voldoen tegelijkertijd aan de behoefte aan een natuurlijke omgeving.

Axor Urquiola presenteert verjonging door herinneringen, vol met fantasierijke oplossingen voor de badkamer en de behoeften die hierbij horen: in de spanning van de intieme ruimte en openheid, in de symbiose tussen de badkamer en de slaapkamer, in de complete vormgeving met fijne details.

Het is de constante samenhang tussen de individuele producten en het ruimteconcept dat zorgt voor een poëtische en geborgen sfeer, maar ook voor de passie en krachtige uitstraling van Axor Urquiola.

Bron: www.axor-design.com


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags