Architec Dry, een slimme waterbesparing

De gemiddelde hoeveelheid water die wordt verbruikt om een urinoir door te spoelen bedraagt 130.000 liter per jaar.

Met de nieuwe generatie Architec urinoirs draagt Duravit bij aan het intelligent besparen van water. Dankzij een membraan dat geïntegreerd is in de afvoer spoelt het urinoir zonder water. Dit membraan opent alleen wanneer er urine stroomt.

De Architec Dry afvoer heeft een aantrekkelijke afdekking welke aan de onderzijde voorzien is van een gel. Deze gel is gemaakt van natuurlijke stoffen welke geleidelijk worden weggespoeld tijdens het gebruik en bevochtigen van het membraan.

Een mix van PH-neutrale, actieve reinigingsbestanddelen voorkomt dat vuil en urine zich kunnen hechten aan de wand van het urinoir. Micro-organismen breken de organische stoffen af en voorkomen vervelende geuren terwijl de ring tevens essentiële oliën bevat welke een aangename geur verspreiden.

Architec Dry kan worden gebruikt zonder waterleidingen, armaturen of spoelwater. Op dit moment heeft het urinoir al zo’n 20.000 liter water bespaard.

De urinoirs van de Duravit Architec serie zijn ontworpen door Frank Huster. Een rechthoekig keramisch wandobject vormt de basis van het ontwerp, van waaruit het midden het eigenlijke urinoir wordt gevormd.

Het urinoir heeft een normale hoogte van 70 cm boven de vloer, maar de royale achterkant van 38 x 66,5 cm is veel groter dan de standaard afmetingen.

Hierdoor kan Architec Dry worden toegepast in situaties waar oude aan- en afvoeren of boorgaten in de wand zitten. De keramiek verbergt deze sporen.

Bron: Duravit


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags