Alape Metaphor

Alape Metaphor

De nieuwe wastafelmeubelen van de serie Metaphor van Alape behoren tot de architectonische traditie van ritueel baden, waarbij het bad als bron van reinheid en wellness wordt beschouwd.

Met hun minimalistische en strakke vormgeving maken ze een archaïsche en heldere indruk. Metaphor onderscheidt zich niet alleen door de zuivere geometrische vormen, maar ook door de doordachte functionaliteit van de kom en het meubel.

De productreeks bevat staande wastafelmeubelen voor de badkamer en hangende modellen voor de wc.

Alape Metaphor

Metaphor opent nieuwe architectonische mogelijkheden. Als sculpturaal referentiepunt kan de staande wastafel zowel vrij in de ruimte als tegen de muur worden geplaatst.

De puristische vormtaal van de Metaphor-waskom is gebaseerd op geglazuurd staal en demonstreert op indrukwekkende wijze de voordelen van dit unieke materiaal: precisie, gladheid en stevigheid.

Alape Metaphor

Functionele kwaliteit tot in het kleinste detail
De royale opzetkom rust op een onderbouwmeubel met dezelfde breedte en diepte. Daarbij werd bijzondere aandacht besteed aan de inrichting en details van het meubel, om de premiumkwaliteit van Metaphor te benadrukken.

De twee boven elkaar geplaatste laden kunnen dankzij de push-to-openfunctie gemakkelijk met de hand of knie geopend en gesloten worden. In de laden bevinden zich opbergvakken met verschillende afmetingen. Als kleur en patroon voor de wastafel van 1.000 x 900 x 375 mm (b x h x d) werd gekozen voor Amerikaanse eik.

Alape Metaphor

Metaphor zorgt ook voor een nieuwe ervaring in de badkamer. Een optioneel glazen blad kan verschuifbaar op de rand van de waskom worden aangebracht en wordt zo een flexibel schap. Een andere optie is een glazen bodem die in de kom wordt gelegd.

Het water dat uit de kraan stroomt, verspreidt zich over dit oppervlak, voor het langs de randen wegloopt.

Naar keuze aan de rechter- of linkerkant van de wastafel bevindt zich een handdoekhouder, die de functionele vormgeving van Metaphor extra onderstreept.

Alape Metaphor

Een compact meubel voor de wc
Voor de wc biedt Metaphor een speciale variant. In een compact hangmeubel met oppervlakken van Amerikaanse eik is de waskom van geglazuurd staal zo goed als naadloos verzonken. Dankzij de hoogte van 400 mm blijven de technische inrichtingen volledig achter het meubel verborgen.

De waskom kan rechts of links in de wastafel worden geplaatst. Aan de tegenoverliggende kant is een handdoekhouder voor gastendoekjes geïntegreerd.

De Metaphor-wastafel voor de wc is naar keuze verkrijgbaar met of zonder kraangat (voor een wastafelkraan of een wandkraan) en meet 775 x 400 x 269 mm
(b x h x d).

Varianten voor het componentensysteem
Volledig volgens de productfilosofie van Alape omvat Metaphor naast complete wastafeloplossingen ook afzonderlijke opzetkommen in drie maten. Samen met het componentensysteem van wastafelbladen, laden en spiegels kunnen unieke ontwerpen worden gecreëerd.

De opzetkommen zijn verkrijgbaar met een breedte van 1.000, 750 en 500 mm en een diepte van 375 mm.

Bron: Alape


Peiling

Mijn voorkeur gaat uit naar...
Bekijk resultaten

Categorieën

Tags